Foto: @iShoot.dk

Vendsyssels førstedame forsætter sin succes i hjemlandet

Sammen med sine holdkammerater fra Vendsyssel vandt amerikanske Beiwen Zhang bronze i Badmintonligaen i sidste uge. Efter et meget flot år for den kinesisk-fødte amerikaner kommer denne medalje ikke til at føle sig alene i trofæskabet, og i går pyntede hun på dette fantastiske år med yderligere to guld medaljer ved Yonex Boston Open.

USA er endnu ikke kendt for at lave store resultater indenfor badminton. Men Beiwen Zhang har over det seneste års tid forøget den amerikanske medaljepulje væsenligt. Året har budt på medaljer ved Super Series turneringerne French Open og Singapore open, bronze i Badmintonligaen og nu også dobbelt guld ved Yonex Boston Open.

Vendsyssel henter bronzemedaljer på hjemmebane

I år har Beiwen Zhang været ubesejret i Badmintonligaen. Ved French Open 2016 og Singapore Open 2017 har hun tilkæmpet sig henholdsvis sølv og bronze ved blandt andet at slå verdens nummer syv, seks og tre på verdensranglisten. I weekenden blev formen demonstreret endnu eng gang, da hun vandt guld i både damedouble og damesingle ved Boston Open uden at afgive et eneste sæt undervejs.

Efter mange år, hvor resultaterne har været begrænset til turneringerne lige under Super Series-niveau (Grand Prix og Challenge), ser det dermed ud til, at Beiwen Zhang har brudt igennem på det aller højeste niveau. Men i sin søgen efter denne succes har hun også været vidt omkring.

Globetrotteren Beiwen Zhang 

Beiwen Zhang er oprindeligt født i Liaoning, Kina. Her startede hendes badmintonkarriere. Men i en alder af blot 13 flyttede hun til Singapore, hvor hun efter et par år kom til at spille for Singapores landshold. Her spillede hun indtil 2011, hvor hun blev smidt af landsholdet. I 2012 flyttede hun sammen med hendes forældre til USA, hvor hun fandt træning i Las Vegas. Herefter begyndte resultaterne at tikke ind.

Efter sin ankomst til USA og et års pause fra turneringer begyndte Beiwen Zhang i 2013 at vinde talrige Challenge og Grand Prix turneringer, herunder Swiss International, Irish Open, U.S. Open og Dutch Open. Samtidig spillede hun den tyske bundesliga for BC Düren. Men for knap et år siden skiftede hun den tyske bundesliga ud med Badmintonligaen.

I den netop overståede sæson har Beiwen Zhang som sagt spillet for Vendsyssel i Badmintonligaen. Hun har været en kæmpe forstærkning for holdet, og hun har sikret sin klub en sejr ved samtlige holdkampe. Samtidig med at Beiwen Zhang har domineret damesinglerækken i ligaen, har hun leveret sine hidtil bedste internationale resultater nogensinde. Men den individuelle succes har ikke fået stjernen til at droppe Vendsyssel til fordel for andre klubber. Hun har tværtimod forlænget sin aftale klubben, og vi kommer derfor til at se en hel del til 26-årige damesingle i fremtiden.

VEB forlænger aftalen med verdensranglistens nr. 11

 

Læs også

Badmintonligaen: Kampen skulle afgøres i Golden Set i Odense

Aftenens opgør mellem Vendsyssel og Odense OBK var et opgør mellem gruppespillets nummer fire og …

2 Kommentarer

  1. Lidt misvisende overskrift. Hjemlandet må lige nu være USA! Men godt for Vendsyssel og Zhang.

  2. Men stav dog korrekt. Det hedder fortsætter.😝

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.