Verdensmestre vinder i Højesteret

Badmintonfans over hele verden kan igen glæde sig til koreansk herredouble, efter afgørelse i Højesteret.

Ko Sung Hyun og Shin Baek Cheol har vundet en sag i Højesteret over det koreanske badmintonforbund. Afgørelsen betyder, at forbundet ikke længere kan have nogen aldersgrænse på, hvornår spillere uden for forbundet må stille op til internationale turneringer.

Ved VM i Ballerup i 2014 vandt koreanerne guld, sølv og bronze i herredouble. Øverst på skamlen stod Ko Sung Hyun og Shin Baek Cheol, som efter en medrivende finale mod deres landsmænd Lee Yong Dae og Yoo Yeong Seong, kunne hænge første VM-guld om halsen. Nu kan de igen strække armene i vejret, da der er faldet afgørelse i en års lang retssag mod det koreanske badmintonforbund (BKA).

Farvel til omstridt regel
Reglen, der bliver fjernet, omhandler mandlige og kvindelige spilleres mulighed for at konkurrere internationalt udenfor BKA’s rammer. Førhen har mandlige spillere under 31 og kvindelige under 29, der har sagt farvel til BKA, ikke haft lov til at konkurrere internationalt. Nu har Ko Sung Hyun og Shin Baek Cheol vundet over BKA i Højesteret, og det betyder, at spillere under disse aldersgrænser gerne må spille internationale turneringer udenom forbundet.

Ko Sung Hyun trak sig ikke formelt tilbage gennem BWF’s krav sidste år, og derfor måtte BKA betale 5.000 USD hver gang, at de ikke kunne lade Ko stille op til en SuperSeries Premier turnering, da han stadig var i top 10.

Samtidig fyldte Ko 31 den 21 maj og ikke nok med, at BKA skal godtgøre for sagens omkostninger, kan Ko igen stille op til internationale turneringer med sin tidligere makker Shin Baek Cheol, der altså kun er 28 år.

Genlev gamle makkerskaber
Makkerparret har dog ingen placering på den internationale rangliste, og derfor kommer vi til at se dem i lavere rangeret turneringer såsom Challenger-turneringer i Rusland og Nigeria. Inden VM i Nanjing ligger der dog to 500-SuperSeries-turneringer i Thailand og Singapore.

Sagens udfald har også positive konsekvenser for flere koreanske topspillere. Lee Yong Dae (29), Kim Sa Rang (28) og Kim Gi Jung (27) kan alle stille op, og vi kan igen se frem imod koreansk klasse i herredouble. Yoo Yeong Seong fyldte dog 31 sidste år, og vi har siden set ham i internationale makkerskaber med blandt andet Tan Boon Heong fra Malaysia.

Måske vi nu igen kan få lov til at se en sejrsskammel fyldt med koreanske herredoublespillere.

Læs også

KLUB- & MEDLEMSUDVIKLING

Min klub har været på en stabil vej mod afvikling gennem de sidste 10-15 år på …

4 Kommentarer

  1. Der ingen chance for at de kvalificerer sig til dette års VM. Det løb er for længst kørt.

  2. Lasse Skøtt Nansen Martin Pedersen ja taaaak

  3. Lad os få noget korea def på banen 😎

  4. Lad os få mine fætre tilbage, vi har lige god def😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.