Foto: @BamintonBladet

EM optakt: Fire titler skal forsvares

Loading

Mixeddouble

De umiddelbare favoritter til at tage titlen i mixeddouble er Joachim Fischer og Christinna Pedersen eller det engelske ægtepar Chris Adcock og Gabrielle Adcock. Danskerne har vundet mesterskabet de sidste to gange, mens de andenseedede Englændere aldrig har vundet en EM-titel. Sidste år tabte de engelske Superseries finale-vindere til ingen ringere end danske Mathias Christiansen og Lena Grebak i kvartfinalen. I år kan de dog kun få revanche mod Mathias Christiansen, der i år er tredjeseedet sammen med Sara Thygesen.

Sara Thygesen vandt sølv ved sidste EM sammen med Niclas Nøhr. Men netop i EM-finalen mod Joachim Fischer og Christinna Pedersen erhvervede Niclas Nøhr sig en knæskade, som han kun for nyligt at begyndt at komme sig over. Nu spiller hun som sagt sammen med Mathias Christiansen, og sammen startede de året på flot vis ved at vinde DM  i februar

Hvis Søren Gravholt og Maiken Fruergaard spiller en fantastisk turnering og slår Chris og Gabrielle Adcock i en potentiel kvartfinale, så har de chancen for at få revanche for deres tætte DM-finale nederlag til Mathias Christiansen og Sara Thygesen tidligere på året. Men der skal vindes mange svære kampe, før denne hypotetiske rene danske semifinale kan finde sted.

41-årige Robert Mateusiak og makkeren Nadiezda Zieba deltager igen i år. Men man skal ikke lade sig snyde af den noget høje alder. Ved OL 2016 kom den polske konstellation bedst ud af en stærk pulje bestående af Joachim Fischer/Christinna Pedersen, Chris Adcock/Gabrielle Adock og Xu Chen/Ma Jin. De kunne være et godt bud på et outsider par, selvom de faktisk er seedet som nummer fire i turneringen.

Se lodtrækningen i mixeddouble til EM 2017

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

En kommentar

  1. Jeps Fischer/Pedersen kan lave hattrick, men Christinna kan faktisk lave et double hattrick! Det har ingen før gjort skriver Badminton Europe. (det er nu for 4. gang i træk damedoublen kan vinde) Så 7 gange EM guld kan Christinna nå op på og det er dansk rekord. Det samme kan Kamilla Rytter Juhl, der i forvejen har rekorden med 6 mesterskaber. I øvrigt i træk i enten mix eller damedouble siden 2006! Ret vildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.