Masser af danskerkampe ved Polish International

Pigerne kan også
I damesingle var Sofie Holmboe Dahl også op mod malaysisk modstand i form af den førsteseedede Yin Fun Lim. Malaysieren kom foran 2-0 i første sæt, og så stod der ellers Sofie på resten af kampen.

Den danske pige holdt sit forspring hele vejen og holdt flot malaysieren fra fadet. Hun vandt kampen med cifrene 21-16 21-11 og skal i anden runde møde endnu en malaysier, Goh Jin Wei.

Mia Blichfeldt er andenseedet i Polen, og hun måtte ud i en hård tresætter i sin første kamp. Hun mødte Gayle Mahulette fra Holland, og det var en hollænder, der lagde stærkt ud.

Efter blot få minutter førte Mahulette 6-1, men Mia åd sig langsomt ind på hollænderen og bragte sig foran med 15-11. Så tog Mahulette otte points i træk, og det blev hollandsk sætsejr på 21-19.

I andet sæt lå de to piger utroligt lige hele vejen igennem. Først ved 17-17 trak Mia Blichfeldt afgørende fra, og hun lukkede sættet med 21-17. Dermed skulle der et tredje sæt til, og det lignede til at starte med første sæt; hollænderen bragte sig foran med 7-2 og 10-4, men Mia formåede endnu engang at æde sig langsomt ind på sin modstander, blandt andet med en god stime på syv points i streg. Kampen var helt lige ved 16-16, men fire points til Mia gav hende matchbold, og hun vandt sættet 21-17.

I næste runde møder Mia en ukrainsk spiller, Vladyslava Lesnaya, der er placeret 199 pladser under hende på verdensranglisten.

Tæt herrekamp
De sidste danskere, der har været i kamp indtil nu, er herredoublen med Frederik Aalestrup og Mads Emil Kristensen. De mødte Krzysztof Jakowczuk og Dominik Zietek fra Polen, og de skulle vise sig at være et par svære modstandere.

Første sæt var utrolig tæt, og på intet tidspunkt var føringen på mere end to points til nogle af parrene. Ved 19-19 vandt Frederik og Mads de nødvendige to points for at tage sættet.

Det tætte spil fortsatte i andet sæt, der pludselig bød på fire polske sætbolde. Men danskerne satte en stærk stime ind og bragte sig foran med 21-20 for til sidste at vinde sættet 24-22. Det var en kamp med rigtig mange korte dueller – kun 28 minutter var de fire spillere om at fordele de 86 points kampen indeholdt.

I mixdouble er Kasper Antonsen og Amanda Madsen andenseedede. De mødte i deres første runde Filip Budzel og Tereza Svabikova fra Tjekkiet.

Danskerne havde ingen problemer med det tjekkiske par, og de var på intet tidspunkt bagud i kampen, som de vandt rimeligt nemt med 21-14 21-7. Nu venter der dem et par fra England, Ben Lane og Jessica Pugh.

Dagens resterende danskerkampe:
HS: Anders Antonsen – Daniel Ojaäär, Sverige
HS: Rasmus Messerschmidt – Joo Ven Soong, Malaysia
DS: Mia Blichfeldt – Vladyslava Lesnaya, Ukraine
DS: Sofie Holmboe Dahl – Goh Jin Wei, Malaysia
HD: Frederik Aalestrup/Mads Emil Kristensen – Kevin Li/Nyl Yakura, Canada
HD: Kasper Antonsen/Niclas Nøhr – modstandere endnu ikke kendt
DD: Amanda Madsen/Isabella Nielsen – modstandere endnu ikke kendt

Du kan se dagens program her.

Læs også

Victor Svendsen har haft nogle flotte måneder: At være sparring på Brøndby-træningen har hjulpet

Victor Svendsen har i den seneste tid imponeret ved at komme i flere finaler i …