Tæt dansk kamp gav pote til sidst

Loading

Det var en Viktor Axelsen med statistikken imod sig, der i dag gik på banen mod koreanske Son Wan Ho. Koreaneren vandt de to spilleres første to opgør i 2014, mens det blev til dansk sejr ved Denmark Open 2015. Ud over videre avancement ved All England kæmpede Viktor derfor også til udligning 2-2 i indbyrdes opgør.

Tætte kampe fra Viktor

Og der blev gået til den fra start, hvor første sæt blev en tæt affære. Viktor gik til ophold med en beskeden 11-10-føring, men herefter fik Son Wan Ho et lille overtag og bragte til foran 17-14. Det slog dog ikke danskeren ud af kurs, som stille og roligt indhentede forspringet og tog første sæt med 21-19.

I andet sæt tog Son Wan Ho styringen og kom hurtigt foran 6-2. Senere var Viktor i front med 14-10. Men tætte kampe skal åbenbart være Viktors varemærke under dette års All England, og trods tre danske matchbolde i andet sæt, fremtvang koreaneren et tredje og afgørende sæt ved at vinde med 24-22.

Endelig et ikke-tæt sæt

Tredje sæt startede ud lige så tæt, som de to foregående blev. Men på et frækt baghåndskrydssmash kom Viktor foran med 9-6, og efter sidebytte ved 11-6 udbyggede han føringen til 13-6, inden en opsamling mellem benene desværre gik ud over sidelinjen og gav koreaneren hans første point længe.

Med det danske publikums støtte og taktfaste råb ned mod banen, kørte Viktor sejren sikkert i hus. 21-12 blev det til danskeren, og så blev der jublet ud mod det danske publikum.

Stort set samtidig med Viktors sejr, gik Chen Long i gang på banen ved siden af. Han møder netop nu sin landsmand Xue Song om fornøjelse at møde Viktor i All England-kvartfinalen i morgen.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …