. Foto @ iShoot.dk

Vendsyssel klar til semifinalerne for andet år i træk

Loading

Vendsyssel Elite Badminton kvalificerede sig tirsdag aften til DM-semifinalerne i Badmintonligaen. For øjnene af 650 tilskuere i Arena Nord i Frederikshavn vandt VEB med 4-1 over Greve efter en tæt og velspillet kamp.

– Vi elsker altid at spille i Arena Nord, men det var ekstra fantastisk i aften med så mange tilskuere, udtalte VEB-spilleren Jacco Arends.

Kampen fik en ærgerlig afslutning, da Greves Kim Bruun blev skadet ved stillingen 10-10 i tredje og afgørende sæt mod Raul Must. Da VEB på dette tidspunkt førte med 3-1, var kampen afgjort til VEB’s fordel. En noget flad afslutning på en aften, hvor kampen i flere situationer bølgede frem og tilbage. De mange tilskuere blev i den grad holdt på pinebænken.

Som vinder af grundspillet vælger Skovshoved sin modstander i semifinalerne tirsdag. Skovshoved må ikke vælge VEB, fordi VEB via sin tredjeplads i grundspillet overtager Solrøds plads som seedet 2, idet Solrød meget overraskende blev slået ud af Højbjerg.

Det betyder, at VEB spiller semifinale mod enten Højbjerg eller Skælskør/Slagelse. Alt taler for, at det bliver sidstnævnte. VEB mødte også Skælskør/Slagelse i semifinale for et år siden. Her endte begge kampe 3-3, hvorefter sjællænderne sejrede i Golden Set.

– I år vil vi i finalen. Det er vores målsætning, siger Jacco Arends.

Han vandt sammen med Cheryl Seinen nøglekampen mod Isabella Nielsen og All England-semifinalisten Mathias Christiansen. 23-25, 22-20, 21-18 lød sejrscifrene efter 85 minutters underholdende og velspillet badminton. Kampen bød på utallige flotte dueller. Det var Badmintonligaen, når den er bedst.

Inden da havde Beiwen Zhang gjort kort proces mod Michelle Skødstrup. 21-9, 21-10 gav hjemmeholdet en hurtig føring på 1-0. Det var amerikanerens 21. sejr ud af 22 mulige i Badmintonligaen. Kun en skade har ødelagt hendes imponerende sejrsrække.

Greve udlignede til 1-1 med en sejr i damedouble. VEB’s Volvo-piger – Clara Nistad og Emma Wengberg -havde for lidt at skyde med, og søstrene Rikke og Ditte Søby Hansen vandt fortjent 21-18, 21-18. Ærgerligt for især Emma, som til sin store overraskelse pludselig konstaterede, at hendes forældre, søster og niece havde taget den lange tur fra Malmö til Frederikshavn for at heppe på Emma, uden at hun vidste noget. Emmas far, Lars Wengberg, havde endda fødselsdag.

Med sejren i mixeddouble bragte VEB sig foran 2-1, og det blev også 3-1, da Lasse Mølhede og Zvonimir Durkinjak besejrede David Daugaard og Rasmus Kjær Pedersen med 21-19, 21-19. Igen en kamp, som kunne have gået til begge sider.

I første herresingle forventede VEB ikke, at Raul Must ville få de store problemer med Kim Bruun, som jo udgik med en lårskade i tirsdags i Greve. Kim Bruun var dog mere end klar i Frederikshavn. Han spillede taktisk klogt, vandt første sæt 21-15 og førte 17-13 i andet sæt. Must var frustreret, men udnyttede stærkt, at Greve-spilleren måske mistede 10 procent i slutningen af andet sæt. Raul Must snuppede sættet med 21-18. I tredje sæt fulgtes de ad til 10-10, hvor Kim Bruun pludselig lagde sig ned og tog sig til lægmusklen. En læge fra publikum blev tilkaldt, men det var slut for Greve-spilleren, som blev hjulpet fra banen – formentlig med en fibersprængning.

På dette tidspunkt førte Victor Svendsen med 11-7 over Dey Subhankar, men den kamp blev stoppet, for med fire sejre var VEB videre til semifinalerne.

Nu venter to semifinaler allerede i næste uge. 3. april ude og 5. april hjemme i Skagen, da Arena Nord er optaget af Jan Gintberg-show. Finalen spilles mandag 16. april i København, mens bronzekampen afvikles tirsdag 16. april. Her får VEB i givet fald fordel af hjemmebane, med mindre guldfavoritterne fra Skovshoved overraskende taber i semifinalerne.

Pressemeddelelse fra Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.