Unge singler klar til at tage over

Loading

Med Tommy Sugiartos udtræden af den nationale træning i Indonesien, er der nu åbnet op for at ny unge kræfter kan komme til.

I øjeblikket er Simon Santoso er den eneste “senior” spiller på herresingletræningen. De øvrige seks spillere er: Anthony Sinisuka Ginting, Jonatan Christie, Ihsan Maulana Mustofa, Firman Abdul Kholik, Muhammad Bayu Pangisthu og Riyanto Subagja som alle må betragtes at være fremtidens spillere.

Ginting er dog klar til at gribe muligheden for at udfylde Sugiartos sko.

– Tommy tilstedeværelse på træningen var vigtig, da han er en af vores førende spillere, fortæller Ginting.

– På den anden side ønsker jeg at benytte lejligheden til at udfylde Sugiartos sko. Jeg tror de andre vil gøre det samme. Der kommer til at være mere konkurrence mellem os unge.

Mustofa er en anden ung spiller som har udset sig Sugiartos sko. Han var med på Thomas Cup holdet i 2014, men spillede ikke nogle kampe.

– Vi ved alle, at vi mangler senior spillere på træningen nu. Jeg ved godt, at folk måske undervurdere os unge, og spekulerer på om vi kan udfylde hullet, og forbedre os hurtigt. Det har jeg hørt mange gange, men for mig er det bare en ekstra motivation, fortæller Mustofa.

Indonesien har langt fra den samme styrke som tidligere, hvor der pt. ingen indonesere er at finde i top 10 i verden. Sugiarto er nummer 11, Santoso nummer 39, og så har man Christie på en 82. plads.

Tidligere verdensmester og 2004 OL-guldvinder Taufik Hidayat er bekymret over det nuværende niveau i herresingle.

– Jeg er ærgerlig over at der ikke er nogle indonesiske herresingler der har taget over efter mig. Det er derfor, jeg støtter forbundet i at fokusere mere på de unge, de er fremtiden for vores badminton, fortæller Taufik.

Kilde: Jakarta Globe

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.