Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Foto @ Jeppe Billund/Badmintonbladet

Landstræner Jonassen om damedoublen: – De er ekstremt vigtige

Loading

Det er ved at være afgang for det danske badmintonlandshold, der idag rejser til Australien, hvor der skal spilles Sudirman Cup.

Turen går mere præcis til Gold Coast på østkysten af det australske kontinent. Sudirman Cup er VM for blandede hold, hvor der er fem enkeltkampe – een i hver kategori i hver holdkamp.

I sådan et holdkampformat har det stor betydning at have en sikker kamp eller to. Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ligger nummer to i verden, og de har vist imponerende stabilitet og resultater over en lang periode. Det hæver forventningspresset.

– De er ekstremt vigtige. De har niveauet, og de har rutinen, og vi forventer, at de kan være med til at spille os frem til de afgørende kampe, siger Kenneth Jonassen til DR Sporten.

Damedouble bærer presset
Det er et must for Danmark, at dame-duoen spiller på højeste niveau, hvis der skal hentes medaljer med hjem fra Australien. Det pres er de nordjyske piger fuldt ud bevidste om.

– Vi føler et stort ansvar, og vi er også glade for at blive påduttet et stort ansvar herhjemme fra af den sportslige ledelse. Der er jo ikke andre damedoubler udtaget, så vi ved godt, at det er os, der skal ud og præstere, siger Christinna Pedersen.

Sudirman Cup bliver afviklet fra 21-28. maj. Danmark er seedet som nummer to og i pulje med Indonesien og Indien. Første kamp er mod Indien mandag d. 22. maj.

Følgende spillere er rejst til Sudirman Cup: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer, Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen.

Læs hele artiklen på DR.dk

Læs også

Malaysia Masters: Damedouble sikrer første danske finaleplads

Her til formiddag var både Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Mads Conrad-Petersen/Mads …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.