“Alt i alt en fantastisk dag”……vi fejrede de 90 år i Nykøbing!

Loading

“Lørdag den 23 september 2023 blev en stor dag for NBK, hvor klubben fejrede sin 90 års fødselsdag.

Det begyndte om formiddagen, hvor børnene trænede badminton sammen et par timer afsluttende med hotdogs i kantinen – det var NBKs fremtid, vi så der .

En pudsig episode var, da Grønærten (Knud-Aage Nielsen) kom ind i hallen og så en af børnene holdt lidt forkert på ketsjeren , ja så måtte han lige ind på banen og rette ham, samt lige vise, hvordan han skulle slå en clear. Grønærten kunne simpelt hen ikke lade være !

Ved 14 tiden kom så alle de gamle og nuværende medlemmer. De fik en eftermiddag med opvisningsspil af klubben egen verdensmester i herresingle fra 1997, Peter Rasmussen, samt Lars Pedersen oprindelig fra Maribo – mange gange dansk mester for ungdom samt senior. Sponsoren Yonex havde sendt et par unge kvindetalenter, så der kunne spilles mixeddouble – Det skabte glæde i hallen at se de gamle topspillere kombineret med lidt ungdommelig hurtighed. Nogle af NBKs juniorer fik mulighed for at være med – alt imens der blev snakket ved bordene og cirka 100 mennesker hyggede sig sammen over et glas vin eller en vand.


Da kampene var færdige, var der mulighed for alle at spille lidt. Inge Borgstrøm og lillesøster Anette kunne simpelt hen ikke lade være med at teste de gamle baner af og stod og slog lidt med hinanden – Det her var et lille gensynsminde med NBK for dem.

Samtidig spillede Stig Jørgensen, en af de rigtig gamle NBK´ ere country-musik til glæde for alle fremmødte.


NBK har fostret mange dygtige spillere i klubbens 90 åriges historie til gavn for dansk badminton – Jørn Skårup, Franz Kragh, Dabelsteen, Willy Meier, Poul Erik Nielsen osv. osv. På lederplanet, Bent Vedsø, hvis datter Nina Vedsø var tovholder for hele denne dag – samt evigunge Knud-Aage Nielsen, eller “Grønært”, som han helst vil kaldes. Familien Bille – ikke mindst moderen Ellen Bille – har betydet enormt for klubben både som træner og som værende den, der passede kantinen i klubben. Anne Mette Bille- Lise Lotte Bille samt Jesper Bille, Peter Rasmussen, Lars Pedersen , hele Borgstrøm-familien med Inge og Anette. De var alle med til at gøre dagen helt speciel.

Der var arrangeret middag om aftenen, hvor cirka 80 personer var mødt op – Nydeligt set up – Overraskelsen ved middagen var, da et gammelt medlem af klubben, Sven Åge Dreist rejste sig op og gik på talerstolen – Han takkede NBK for sin barndom i klubben. Han havde fået et livsråd af Grønærten, der hed: “Succes som badmintonspiller er 10 % talent og 90 % flid”. Det råd havde han taget til sig. Svend Åge kvitterede med at give ungdommen i NBK 50.000 kroner til fremtidigt arbejde – Det blev mødt med stående bifald og tak fra alle..


Naturligvis var Grønærten også på talerstolen. Han lovede, at hvis han flyttede tilbage til Nykøbing fra Kolding, så skulle han nok stå i hallen 3 dage om ugen af 3 timers varighed, han er jo “kun 87 år”.


Alt i alt en fantastisk dag – En 90 årig klub, der har en spændende fremtid foran sig og en kæmpe fortid bag sig i dansk badminton.

Jeg sikker på, at 100 års fødselsdagen bliver i en langt større klub, men stadig med alle de gamle NBK -værdier i bagagen.


Tak til bestyrelsen og alle de frivillige for en fantastisk dag i Nykøbing Falsters gamle badmintonhal.”

Gæsteskribent og fotograf, Hans Sørensen, for www.badmintonmuseet.dk.

Foto: Knud-Aage Nielsen, tidligere All-Englandmester, og Peter Rasmussen, tidligere Verdensmester, udveksler minder fra NBK-tiden. (Administrator Ole Jacobsen)

Læs også

“Riv en af de bedste haller ned og byg klimabelastende betonelementhal”

På vej hjem fra endnu en lege-aften i Den Store Hal stoppede jeg og tog …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.