VM: Kina bedst i de første semifinaler

Loading

De første semifinaler er nu spillet til VM i badminton, og det er med en enkelt overraskelse, og en masse gode tætte kampe.

Overraskelsen kom i den første kamp hvor Yixin Bao og Liu Cheng fik deres første sejr mod landsmændene Ma Jin og Xu Chen. Det fjerdeseedede par kunne efter tre sæt og over en times spil, spille sig i finalen på bekostning af de andenseedede.

Jagter endnu en sejr
Kort efter var det så den anden semifinale, hvor Yunlei Zhao og Nan Zhang kunne gøre det til en ren kinesisk finale, og samtidig holde drømme om at blive den mest vindende mixeddouble til VM i live.

Det startede bestemt ikke efter planen for kineserne, som måtte indkassere et 22-20 nederlag i første sæt til Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad. Kineserne kom dog efter det, og efter et dramatisk andet sæt hvor det sluttede 23-21 til kineserne, skulle kampen så afgøres i et tredje sæt.

Undervejs i tredje sæt gik gassen af indonesiske double, og så kunne Zhao og Zhang vinde kampen med 21-12.

Marin mod to i træk
Carolina Marin, som jagter forsvaret af sin VM titel, skulle i sin semifinale op mod Ji Hyun Jung fra Korea. Den førsteseedede spanier startede også med en sikker sætsejr, men andet sæt kunne hun ikke helt finde formen og så var der, for tredje semifinale i træk tale om en tresætters. Her var koreaneren flot foran 13-8, men en hårdt kæmpende Marin tog så lige 10 point i streg, og så var kampen mere eller mindre afgjort. Sættet sluttede 21-16.

Den første semifinale i herresingle var mellem Chen Long og Kento Momota. I første sæt levnede Chen Long ikke meget, og med 21-9 satte han en tyk streg under hans kandidatur for en VM sejr.

Momota var bedre med i andet sæt, men det var stadig Chen Long der med 11-9 kunne gå til opholdet mest tilfreds. Momota gav dog ikke op, og med et par flotte dueller, hvor han fik udnyttet nettet godt, holdte han sig inde i kampen. Men ved 16-15 tog Chen Long lige de sidste afgørende, og så kunne han spille sig i finalen med 21-15.

Resultaterne fra VM i badminton

Læs også

DM-semifinale: Golden Set-afgørelse afværget i tæt opgør i Skagen

Der blev næsten brug for Golden Set-afgørelse i det andet DM-semifinaleopgør mellem Vendsyssel og Team …