Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Foto @Annette Vollertzen

HK vinder første SuperSeries turnering

Loading

Det kan godt være han ikke skal med til OL i Rio, men det forhindrede bestemt ikke Hans-Kristian Vittinghus i lige at vise muskler til Australian Open. To år har Danmark været uden sejr i herresingle til SuperSeries turneringer, og Jan Ø. Jørgensens sejr til Indonesia Open 2014, var før idag sidste gang at en dansker stod øverst på skamlen.

Efter at have slået Srikanth Kidambi i gårsdagens semifinale var det i dag tid til Hyeok Jin Jeon fra Korea. Koreaneren er øjeblikkeligt rangeret 14 pladser under HK, og det var derfor også danskeren som var favorit i kampen.

Første sæt blev vundet sikkert med cifrene 21-16 til Vittinghus, men Jeon var ellers fint med store dele af kampen. Det var han også i andet sæt, hvor at han var foran 19-17. Selvom HK kom tilbage på 19-19, kunne koreaneren gøre det til 21-19.

Tredje sæt blev så på ingen måde lige så tæt som de to andre sæt, og efter at have været foran 11-4 ved opholdet, cruisede HK videre og med 21-11 kunne han tage den samlede sejr til Australian Open.

HK vinder dermed sin første SuperSeries turnering, og giver endelig Danmark en sejr i herresingle efter to år uden en SuperSeries sejr.

Resultaterne fra Australian Open

Læs også

Australian Open: Svære kampe i første runde

Australian Open er nu undervejs, hvor kvalifikationen er overstået. Emil Holst var eneste dansker i …