At dække en todimensionel singlebane på 817.400 cm2 med en ketcherflade på ca 320 cm2 kræver en hel del forskellige evner!

Loading

At dække en todimensionel singlebane på 817.400 cm2 med en ketcherflade på ca 320 cm2 kræver en hel del forskellige evner!

Reelt er “rummet”, der skal dækkes jo tredimensionelt, hvilket kun gør udfordringerne 100 gange større, mindst, men dette regnestykke lader jeg ligge…!

Nå, men hvilke evner?

Fremfor alt at kunne ramme bolden! 

Den er helt åbenlys! Side ét, linie ét! Helst med det rigtige greb – og dem findes der jo flere af, alt efter placering og slag osv osv. Det er en helt videnskab. I min barndomsverden (og langt op i 20’erne) var der to – forhånd og baghånd. Ting udvikler sig konstant.
Evolution I. 

Men især også evnen til at bevæge sig. 

Lige så klart! Modstanderen slår jo sjældent bolden direkte over til dig, der, hvor du allerede står! Og hvordan du bevæger dig er også en videnskab. Vi taler ikke om normale løbeskridt, men om små hop, forspændingshop, sakse, stemskridt, retningsskift, temposkift, afsætning, kaste sig…..eksplosioner konstant. I alle retninger. På et lille felt i høj fart! 

Derudover……

Hurtighed. Helst eksplosionsagtigt. 

Koordination (ben, krop, arm, ketcher, øjne, hjerne….) Husk, badminton er verdens hurtigste boldsport. Vi taler ikke om sekunder til reagere, men tiendedele af sekunder! Til at flytte fødder, krop og ben – og koordinere med arm og ketchere. Der går sgu stærkt i beregningscentret….i hjernen! 

Forudseenhed, og evnen til at se og opdage mønstre (det sidste er absolut afgørende…..men nogle ser dem ikke…..aldrig!)

Styrke (i hele kroppen)

Kondition (helst!) – og ret megen. Singlebanen er stor! 

En plan (ok, nogle spiller uden!)

Taktik, strategi og evnen til ændre den undervejs i kampen (det samme gør sig gældende her…..nogle klarer sig uden!, men de allerbedste skal kunne det hele!)

Og selvfølgelig træning, træning, træning, træning. Gentagelser i årevis. Finjusteringer og opdateringer konstant. Spillet udvikler sig jo! Evolution II. 

Lidt glemt og overset – også evnen til at holde fast i legen og det sjove, for det er hvad der holder dig kørende i sporten. 


Ud af alt det her får du…..

…,,selvfølgelig legen med bolden. Sammen med andre! Af begge køn. I alle aldre. 

Og sundhed. Både cardio og styrke. Og glæde i sindet. Et godt liv!

Og flere skjulte evner og kompetencer ind ad sidedøren…..

At kunne begå sig i et diverst fællesskab, hvor de typiske skel mellem os mennesker udviskes på banen….og under bruserne. 

Dannelse hedder det også. Et uhyre vigtigt begreb i vores komplicerede og dybt integrerede samfundsstruktur. At kunne begå sig i forskellige arenaer blandt forskellige mennesker. 

Alle de sociale evner…..small talk, hard talk, udviklingsnak, privat snak, konstruktiv snak, empatisk snak, sætte sig i den andens sted snak, opsamlingssnak, kom igen snak osv osv 

At høre efter hvad træneren beder dig om og følge en instruks og plan. 

Disciplin. Også når lysten ikke lige er i top og sofaen og mobilen råber højt! Og blive ved, på banen, når du nu er mødt frem til træningen, og du er træt og mælkesyren siver ud i lårmusklerne. 

Det langsigtede perspektiv og at kunne arbejde med store og små detaljer. 

Jeg opsummerer lige de skjulte….

Samarbejde, samtale, fællesskab, dannelse, indordne sig og udføre, disciplin, ihærdighed, målsætning….osv osv. 


Mange af de nævnte evner og kompetencer finder du også i andre sportsgrene og interesser. 

Specifikt for badminton er dog, at kønnene gør det sammen, at stort set alle aldre kan være sammen på samme bane, og at vi både kan spille individuelt og som hold. 

Og på de helt store arenaer, at pengepræmierne er ens for kvinder og mænd! 


Badmintonbladet ❤️ Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.