Martin Faaborg spiller herredoublen mod Værløse. Foto @ Højbjerg

Højbjerg: Alt er muligt mod Værløse

Loading

I Badmintonligaens 7. runde møder Højbjerg på hjemmebane Værløse tirsdag d. 15. dec. kl. 19, og ved sæsonstart var der næppe mange, der forudså at det ville blive et topopgør. Ikke desto mindre er det tilfældet, idet Værløse er nr. 2 med 15 point, mens Højbjerg på 4. pladsen har 9 point.

Trods pointforskellen og selv om Værløse har 5 sejre mod Højbjergs 3, anser Højbjergs cheftræner og sportschef Michael Kjeldsen opgøret for at være meget åbent – alt er ganske enkelt muligt.

I mixeddouble møder Højbjergs succesduo Emilie Juul Møller og Jakob Staael Værløses 38-årige veteran Jonas Rasmussen og Emma Wengberg, som må anses for at være en absolut stærk konstellation – så stærk, at Michael Kjeldsen ser Værløse-parret som 55-45 favoritter.

Kampens største favoritværdighed har Værløses damesingle Line Kjærsfeldt dog i kampen mod unge Alexandra Bøje – 75-25, men under alle omstændigheder spændende at se, hvad Alexandra kan stille op mod Danmarks nye damesingledronning, der er nr. 30 på verdensranglisten.

I de to herresingler er alle spillerne 23 år og placeringerne på den danske rangliste er 16, 20, 22 og 27, så man kan se frem til et par tætte kampe. 1. herresinglen mellem Kasper Dinesen og Rasmus Messerschmidt anser Michael Kjeldsen for at være helt lige, 50-50, hvilket stemmer meget godt overens med, at de har mødt hinanden to gange i denne sæson med en sejr til hver. Begge spillere kan lide lange dueller i et højt tempo, så afgørelsen kommer til at bero på, hvem der er bedst på dagen, og så giver hjemmebanen forhåbentlig Kasper Dinesen en fordel.

I 2. herresingle har Højbjergs sportschef Morten Brødbæk som snæver favorit mod Mikkel Mikkelsen – 55-45.

I damedouble møder Line Nørgaard og Nanna Vestergaard Værløses talent Julie Finne-Ipsen og den lidt mere rutinerede Thilde Mattisson, og eftersom sidstnævnte ikke har spillet så meget på liganiveau, har Højbjerg-træneren svært ved at sætte procenter på, men han forventer en lige kamp.

I herredouble er Mathias Bay-Smidt tilbage efter en langvarig ankelskade, og han skal sammen med Martin Faaborg møde Søren Gravholt og den tidligere Højbjerg-spiller Nikolaj Overgaard. Også denne kamp ser Michael Kjeldsen som meget lige – 50-50.

Alt i alt en ligakamp, hvor det er vanskeligt at spå om udfaldet, men man kan håbe på, at hjemmebanen gør forskellen i Højbjergs favør.

Af Ingolf M Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …