De Olympiske Lege i Paris. Hvordan fungerer kvalifikationen og hvilke danskere er i spil? Dennis Bostrup fra TV2 Sport oplyser….

Loading


“OL – hvem kommer med? 🏸🏸

Hvordan er det nu, det er med det der OL? Hvem kommer egentligt med til de olympiske lege i badminton, og hvem er lige på vippen. Det er meget passende at få på plads, nu hvor de i denne uge spiller i OL-hallen. Så det vil jeg, Dennis Bostrup, gerne prøve at redegøre for her.

Det er nemlig sådan, at OL-kvalifikationsperioden udløber den 30. april, så vi er på vej ind i nogle af de sidste og meget afgørende turneringer i forhold til at komme med.

Der er desuden lavet den regel, at et land maksimalt kan få TO 🏸🏸 singler eller doubler 🏸🏸 med i hver kategori. For at det sker, altså at man som land får det maksimale antal med, så er der et forhold, der skal være opfyldt.


I singlerækkerne skal der således være to fra eksempelvis Danmark 🇩🇰 i top-16 på OL-kval-listen for at få to med.

I doublerækkerne er det dobbelt så svært. Her skal der være to med i top-8 på denne liste, for at der kan komme to par med.
Når man så har set på, hvor mange – eksempelvis kinesere – fra top-16 (i single) og top-8 (i doublerne), der skal sorteres fra (fordi der kun kan komme to med), så begynder man at fylde op med spillere/par fra andre nationer, der endnu ikke har fået en plads. Derudover skal vi have in mente, at der også er en regel om, at alle kontinenter skal være repræsenteret. Til sidst når vi til 32 deltagere i singlerækkerne og 16 par i doublerne 💪.


For at forvirre tingene endnu mere, så kan der faktisk godt komme mere end 32 med i singlekategorien. Det sker, hvis der er doublespillere, der kommer med i to kategorier. Det frigør nemlig en sengeplads ved OL, og så bliver der rum til en mere (singlespiller). Og ja, det er ikke en gang løgn: OL-kvalen tæller i virkeligheden sengepladser 😊.

Du kan i øvrigt se OL-kval listen her https://bwfbadminton.com/rankings/?id=32
Den bliver løbende opdateret hver tirsdag.

I Danmark 🇩🇰 er det så også sådan, at det IKKE nødvendigvis er den spiller, der har kvalificeret sig, der kommer med. Det er op til Badminton Danmark, hvem de indstiller til endelig udtagelse i DIF. Her kigger de på forskellige grunde, så som om der er medaljechance 🥇🥈🥉 for vedkommende, og hvis vurderingen er nej; er der så et udviklingspotentiale for en anden? Og ja, der er fortilfælde, hvor det ikke er den/det bedste single/par på ranglisten, der er blevet valgt.

Og hvordan ser det så ud i Danmark. Lad os se på det kategori for kategori:

Herresingle 🇩🇰:

 • Her er der ikke nogen tvivl. Viktor Axelsen og Anders Antonsen er nummer 1 og 3 på listen. De er begge mulige vindere af OL guldet. Så de kommer med. Begge to.

Damesingle 🇩🇰:

 • Her er det lidt mere speget. Jeg ved godt, de danske damesingler håbede på, at de kunne få to pladser i top-16, men det kommer ikke til at ske. Mia Blichfeldt er pt nummer 21 og Line Kjærsfeldt nummer 23. Så vi skal regne med, at Danmark med sikkerhed får én damesingle med.
  Og hvem skal det så være? Ja det er jo så op til Badminton Danmark. Lige nu er fordelen måske ved Mia Blichfeldt, der spillede et flot German Open og vandt. Dermed gik hun faktisk også forbi Line Kjærsfeldt på listen.
  Meget bliver afgjort de næste uger, hvor Kenneth Jonassen og co. kigger på, hvem de danske damesingler eventuelt slår. Vinder Line Kjærsfeldt pludselig over et par topspillere, så er det måske hende, de vælger. Det kan også være, at de kigger på, at både Blichfeldt og Kjærsfeldt har været til OL, og at det måske kunne være med til at udvikle Line Christophersen, hvis hun fik billetten.
  Uanset hvad, så er der meget på spil for damesinglerne de næste uger, og udefra set kunne det godt ligne en fejl, at Line Kjærsfeldt og Line Christophersen ikke var med i German Open i sidste uge!

Herredouble 🇩🇰:

 • Igen en af de nemmere. Danmark får ét par med, og det bliver VM-sølvvinderne Kim Astrup og Anders Skaarup. De beviste ved VM, at de kan slå de bedste par og har en reel medaljechance ved OL. Frederik Søgaard og Rasmus Kjær ligger for langt tilbage på OL-listen til, at de kan nå i top-8 og sikre Danmark to pladser.

Damedouble 🇩🇰:

 • Nok den mest spændende kategori i forhold til kvalificering. Maiken Fruergaard og Sara Thygesen kæmper realistisk set med 5 andre par om i alt 4 pladser, og her er danskerne lige nu inde i varmen, men de er på vippen, da pointforspringet er småt.
  Crasto/Ponnappa (Indien), Lambert/Tran (Frankrig), Stoeva/Stoeva (Bulgarien) og et af de taiwanesiske par Hsu/Lin eller Lee/Teng kæmper mod danskerne. Maiken og Sara skal holde et af parrene bag sig, sådan rent pointmæssigt (og her regner jeg de to Taiwan par som et).
  Lige nu er danskerne foran både bulgarerne og taiwaneserne. Men igen, det er meget få point, det drejer sig om, og Fruergaard er skadet. Derfor kan danskerne ikke spille i Frankrig, hvor de andre par kan hente point.
  Der er en ekstra lille krølle på historien. Sideløbende med All England spilles der helt ekstraordinært en Super 300-turnering i Orleans. Det franske og bulgarske par har meget smart valgt at prioritere All England fra og henter formegentligt mange point i Orleans (hvor de er seedet som nummer 2 og 3), mens danskerne spiller All England og møder et stærkt japansk par i første runde. Taber det danske par i første runde i AE, så får de 3000 point. Når bulgarerne og/eller franskmændene semifinalen i Orleans, som de er seedet til, så henter de 4900 point, og selvfølgelig endnu flere, hvis de når finalen.
  Det kan godt ligne noget af et sats at vælge All England! Under alle omstændigheder er denne pointkamp spændende at følge de næste uger.


Mixdouble 🇩🇰:

 • Den er også relativt simpel. Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er 99 procent sikre på at kvalificere Danmark til en plads, og de har også vist tidligere, eksempelvis med sejren i Singapore, at de kan slå alle par på en god dag. Så er de skadefri, får de også pladsen.

Jeg beklager, det blev lidt langt. Holdningerne heri er udelukkende mine egne. Jeg følger naturligvis de sidste turneringer her i OL-kvalen tæt og krydser fingre for, at vi får så mange danskere som muligt med til Paris.
Hos Team Fjer 🏸 og TV 2 Sport glæder vi os i hvert fald helt vildt til at vise badminton fra OL i Paris 🇫🇷, som vi har rettighederne til.

Held og lykke til alle.
Mange hilsener Dennis Bostrup”

________________________________________________________


Stor tak! 🇩🇰🙏🏻❤️🏆

Læs også

BWF

Jeg skrev følgende tweets på X i går…… “….I feel sorry…..” Badmintonbladet 🌍🌎🌏 Per Damkjær …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.