Emilie Juul og Joachim Persson er videre til anden runde i Ukraine. Foto @ Højbjerg Badminton
Emilie Juul Møller. Foto @ Højbjerg Badminton Klub

Højbjerg: Svær udekamp mod Solrød

Loading

Før 8. og næstsidste runde i Badmintonligaens grundspil ligger Højbjerg på 5. pladsen med 9 point, mens Solrød Strand er nr. 7 med 7 point. Det gør imidlertid ikke Højbjerg til favorit, for det må man anse Solrød for at være – ikke mindst i kraft af hjemmebanefordelen.

I mixeddoublen møder Emilie Juul Møller og Martin Faaborg Solrøds unge talent Alexander S. Bond og den mere rutinerede Lena Grebak. Det er efter sportschef Michael Kjeldsens vurdering en svær kamp, om end ikke umulig. Dagsformen kan blive afgørende, men Solrød er forhåndsfavoritter 60-40.

I damesingle skal Alexandra Bøje møde Solrøds tidligere danmarksmester Mia Blichfeldt, som i Højbjerg-trænerens optik er 70-30 favorit.

I 1. herresingle er Solrød også favorit. Kasper Dinesen møder Rasmus Fladberg, som Michael Kjeldsen anser for at være 60-40 favorit. Men Kasper Dinesen har vist god form og været godt spillende, så måske lurer en overraskelse.

I 2. herresingle møder Morten Brødbæk svenske Jacob Nilsson. Højbjerg-sportschefen venter en lige kamp med Brødbæk som svag favorit – 55-45.

Damedoublen står mellem Nanna Vestergaard og Line Nørgaard og Amanda Madsen og Sandra Maria Jensen. Sidstnævnte er tilbage efter en pause og må umiddelbart ses som en forstærkning. Højbjerg-parret har haft en stabil sæson på et højere niveau end tidligere, så kampen må anses for at være meget lige – 55-45 til Solrød-parret, vurderer Michael Kjeldsen.

Herredoublen Jakob Staael og Mathias Bay-Smidt møder Niclas Nøhr og Filip Myhren. Igen er det på papiret en meget lige kamp, 55-45 til Solrød-doublen, men alt kan ske. Bl.a. bliver det med Højbjerg-øjne interessant at se Mathias Bay-Smidts niveau, efter at han er vendt tilbage efter sin ankelskade.

Badmintonligaen er i denne sæson uhyre lige med kun 3 points forskel på nr. 5 (Højbjerg) og nr. 10 (Vendsyssel), og afhængig af resultaterne i de andre kampe kan taberen i Solrød komme under pres i 9. og sidste runde på torsdag.

Af Ingolf M. Graae, kommunikationsansvarlig i Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …