Badminton er for alle!

Loading

Den traditionsrige danske holdturnering omfatter alle. Inkluderer alle. Uanset alder, niveau, ambition og motivation. 

Jeg kørte i hallen i går, tirsdag aften, for at spille på “Tirsdagsholdet”, klubbens Voksen-fjer-hold. Det vil sige alle dem, som traditionelt ikke passer ind på den “rigtige og seriøse” seniortræning og som tidligere ville have lejet en bane en time om ugen. 

Det gør jeg af og til, når kroppen gør ondt, formen er lidt langt væk og jeg egentligt bare vil lege. (Og aften er ledig og ellers ville være tilbragt inaktiv på sofaen). Så spiller jeg ofte med voksne, der har ganske få års badminton i bagagen, med alternative bevægelser og greb på ketcheren. Men med kampvilje og smil. 

Denne tirsdag aften skulle der spilles holdkamp, på to baner ud af de seks, i DGI-STS 17+ 4H(errer) serie 1/2 (B/C) pulje 2 mellem VBK4 (tirsdagsholdets andet hold) og Glumsø1. 

Alt det der med række, benævnelse, kategori og rangliste var i hvert fald de fire Glumsø-spillere meget neutrale (ligegyldige) overfor. Ingen af de fire havde nogensinde før denne sæson 2019-2020 spillet holdkampe i badminton. 

Her er lidt data om Glumsø-spillerne (navn, alder og antal år i badminton):
Søren 52 / 10. Martin 42 / 5. Anders 44 / 5. Anders 51 / 10

Lidt mere data om Glumsø fra Søren: ca 150 medlemmer og heraf 13-16 stk på deres Voksen-fjer. 

Det var som sagt første gang, de nogensinde spillede med i den danske holdturnering. De havde indtil videre i deres 5 holdkampe fået gevaldige klø (sætscore 1-29), men det gjorde ikke noget, fortalte de. De havde det sjovt. Sådan så det også ud! Og netop det er kernen i al bevægelse og deltagelse – at det er sjovt (og være social)

https://www.badmintonplayer.dk/DBF/HoldTurnering/Stilling/#2,2019,12732,16,,,,1159,

Data om VBK-spillerne:
Martin 37 / 4. Otto 70 / 58 (!….58 års anciennitet i badminton). Flemming 55 / 16. Nikolai 26 / 10.

Nikolai er for øvrigt min Søn IIs lærer og ældste søn til fru Johnsen, som jeg træner med. Det ER en lille by. Vi kender hinanden og er dybt spundet ind i hinandens net. Sådan er det herude, hvor marker, skove, kyst, blæst og gylleduft er indenfor 2-3 minutters rækkevidde. 

Holdkampen består af 6 kampe. 6 doubler. Alle mod alle (næsten). Ret sjovt. 

Jeg har nemlig selv prøvet det. I sæson 2018-2019 som reserve på tirsdagsholdets førstehold. Der var jeg med til at tabe 6-0 på udebane til Storstrømmen-Kippinge/Nyråd1 i Vintersbøllehallen. 

Fun fact: I den hal spillede jeg i 2012 med en gruppe unge franskmænd, som jeg havde inviteret til Vordingborg i en uge, herunder Arnaud Merkle, der repræsenterede Frankrig på det netop afholdte EM for hold i Lieven, Frankrig. 

Resultatet af ovennævnte kamp kender jeg ikke. Jeg forlod den fyldte hal med den varme atmosfære (metaforisk og konkret – formanden skruede i sidste uge op for varmen for at få sin gamle krop i gang, og den var i går på dejlige 24-25 grader!), før holdkampen var forbi. I kan selv checke via linket! 

Den danske holdkampturnering er for alle. Og ikke alle snakker om rangliste, holdsætning, op- og nedrykning….og alt det, vi andre desværre bruger megen tid og energi på at diskutere.

Dem i går aftes spiller bare. Men kan heller ikke rykke ned. De spiller allerede i laveste række! 

Per Damkjær Juhl

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.