Julie Dawall. Foto @ Badmintonsamband Island

Julie Dawall skal med til EM for hold

Loading

For første gang er 17-årige Julie Dawall Jakobsen udtaget til det danske seniorlandshold.

Når det danske landshold i næste uge skal forsvare EM-guldet ved EM for herre- og damehold i Rusland, bliver det med 17-årige Julie Dawall Jakobsen på holdkortet, skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Julie Dawall Jakobsen er udtaget til truppen, efter Natalia Koch Rohde, Skovshoved, ikke er blevet klar efter længere tids sygdom og skade. Det er første gang, at den blot 17-årige Værløse-spiller er udtaget til en turnering med seniorlandsholdet, efter hun tidligere har spillet for diverse U-landsholdene.

– Det kom som en overraskelse, så jeg er sindssygt glad, og glæder mig rigtig meget. Jeg ser frem til at være af sted med voksenlandsholdet. Det bliver helt sikkert spændende og udfordrende, siger Julie Dawall Jakobsen.

Den danske landstræner, Lars Uhre, glæder sig også til at se den talentfulde spiller i kamp for seniorlandsholdet.

– Julie er en ung, talentfuld spiller, som træner godt og har vist god form i en længere periode. Hun var i første omgang udtaget blandt reserverne, hvis der skulle komme afbud, men udskiftningen ændrer ikke vores ambitioner om at forsvare guldmedaljerne fra sidste EM, siger Lars Uhre.

Julie Dawall Jakobsen formåede at spille sig i semfinalen ved det netop overståede Yonex DM2016, hvor hun tabte i tre sæt til Anna Thea Madsen. Større succes havde hun ved Iceland International i slutningen af januar, hvor hun vandt turneringen og dermed fik sin første International-sejr på seniorniveau.

Læs også

Tidligere landstræner får nyt job i badmintonverdenen

Dansk landstræner gennem mere end ti år Lars Uhre har fundet nyt job i kølvandet …