Live fra Jakarta: Stemningsrapport fra finalerne

Loading

Dagens højdepunkt på finaledagen ved Indonesia Open var – naturligvis – damedoublen, fordi det var den eneste kamp med indonesisk indhold. Bevares, der var også andre store kampe på programmet, men som jeg har indikeret de øvrige dage, er stemningen jo mest speciel, når de indonesiske spillere er i aktion. Det er forståeligt nok.

Fuser
Selv om Istora Stadium dannede rammen om en helt vanvittig fed kulisse, både i ugen der er gået og så i dag, så fusede desværre festen lidt ud. Indonesiens eneste bud på vindere i dag var Greysia Polii og Nitya Krishinda Maheswari, der for tredje dag i træk var oppe mod kinesisk modstand. Hjemmebanepigerne fik bare aldrig et ben til jorden. Tang Jinhua og Tian Qing sad på kampen fra første fløjt, og uanset hvad de prøvede på, kunne indoneserne bare ikke følge med. Kineserne sejrede derfor rimelig nemt i to sæt, hvor de kun gav 21 points væk i alt.

Fattede indonesere
Jeg snakkede med Greysia Polii efter kampen. Hun var ganske fattet og faktisk slet ikke så skuffet igen, som man måske kunne have troet. “Det var så fedt at spille i denne kulisse”, sagde hun til mig. Selvfølgelig ville de gerne have vundet, men de erkendte også, at de bare ikke ramte dagen. “Det gider vi ikke græde over,” fortsatte Polii. “Nu tage vi lige et par velfortjente fridage, og så skal vi vel i gang igen.” sluttede hun med et grin.

Hun er en god person, jeg har kendt i flere år. Derfor kender hun også min sorte humor og kan sagtens tåle, når jeg driller hende lidt. Så da jeg sagde, at det var sidste gang jeg ville komme herud for at se hende tabe, skreg hun bare af grin.

Dansk opbakning
Da Jan Ø. Jørgensen spillede sin finale i dag, spottede jeg flere danskere og danske flag end de andre dage tilsammen. Det var dejligt at se. Dejligt var det også at kunne erkende, at hele hallen var på Jans side. “Let’s go, Denmark!” lød det taktfast fra de mange tusinde tilskuere. Men som de fleste læsere måske så, lykkedes det ikke Jan at gentage sidste års triumf, og Kento Momota fra Japan kunne efter tre sæt strække armene i vejret som vinder af dette års Indonesia Open.

Dermed er det slut fra Jakarta i denne omgang. For mig personligt har det været en stor oplevelse, og jeg håber, mine små skriverier herudefra har været interessante.

Jacob Christensen – live fra Jakarta

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.