Mads Conrad og Mads Kolding. Foto: Anders Jensen

Optakt til DM: Tre ting at se frem imod i herredoublerækken

Loading

Danmark har historisk set været begunstiget med mange dygtige herredoubler. Det gør sig også gældende i år, og det gør DM i denne kategori spændende at følge. BadmintonBladet ser særligt frem til at følge tre ting i herredoublerækken.

Thomas Lund, Jon Holst-Christensen, Michael Søgaard, Lars Paaske, Jonas Rasmussen, Jens Eriksen og Martin Lundgaard. Listen med tidligere, danske herredoublestjerner, der har DM-titler, er lang. Sågar TV2 Sports ekspertkommentator Jim Laugesen er at finde på listen (2003).

I denne uge gælder det så nutidens badmintonstjerner. Med de forsvarende mestre Mathias Boe/Carsten Mogensens afbud er herredoublerækkens største favorit gledet ud. Den oplagte arvtager er de tidligere DM-vindere (2014), Mads Conrad og Mads Kolding, mens outsiderne er Kim Astrup/Anders Skaarup og Mathias Christiansen/David Daugaard.

 1. Hvordan står Rasmus Fladberg/Frederik Colberg?
  Det er et halvt år siden, at den overraskende vinder af DM 2016 i herresingle, Rasmus Fladberg, annoncerede, at han fremover ville satse på herredouble. Fladbergs forklaring var, at fysikken ikke kunne holde til single længere. I stedet ville Solrød-spilleren kickstarte doublekarrieren sammen med Gentoftes Frederik Colberg.

  Den nye duo figurerer ikke i badmintonforbundets elite- eller udviklingsgrupper, og flere iagttagere så doubleskiftet som et langtrukkent farvel til topbadminton for Fladberg. Men kort før jul vandt parret en international challenge-turnering i USA, og måske var det en vigtig milepæl.

  Det skal blive interessant at måle Fladberg/Colbergs niveau mod topduoen Astrup/Skaarup, hvis begge doubler når frem til den forventede kvartfinale.

 2. Medalje på tilbud
  Boe/Mogensens farvel har efterladt den øverste kvarte del af programmet vidt åbent for en ambitiøs medaljekandidat. Det åbenlyse valg er at pege på Lasse Mølhede og Kasper Antonsen. Mølhede spiller i Badmintonligaen for Vendsyssel og vandt i november Norwegian International. Kasper Antonsen spiller ligafjer for AB Aarhus og er på landsholdstræningen i Brøndby i udviklingstruppen.

  Lykkes 21-årige Lasse Mølhede med at spille sig i DM-semifinalen og hive medalje hjem til VEB, og dermed lægge flere alen til den nordjyske klubs flotte sæson? Kan Triton Aalborgs veteran Tommy Sørensen i selskab med Nicklas Mathiasen drille Mølhede/Antonsen? Kan andre?

 3. Conrad og Kolding igen?
  2016 var en rutsjebanetur for Mads Conrad og Mads Kolding. Thomas Cup-sejr, OL-fravalg og storspil ved Superseries-finalerne. For at genvinde DM-titlen fra 2014 skal de sandsynligvis slå først Mathias Christiansen/David Daugaard i semifinalen, og derpå Anders Skaarup/Kim Astrup i finalen.
  < Det er to vanskelige kampe. Både fordi modstanderne er stærke, men også fordi favoritpresset hviler tungt på Mads'erne.

  Mads Conrad har vundet DM i herredouble fire gange tidligere (2011-2014), deraf vandt Kolding/Conrad een sammen for tre år siden. De har rutinen og niveauet til at styre pokalen hjem, men klarer de den og får en god start på 2017?

Se hele programmet til DM i badminton

 

Læs også

Badmintonligaen: Stor spænding i kvartfinale i Frederikshavn

Spændingen holdt godt og vel to og en halv time i Frederikshavn, men til slut …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.