Sport-net.dk laver spritny prisrobot: Manden bag er spændt på markedets reaktion

Loading

Jonas Hansen, der blandt andet har været badmintontræner, lavede for mange år siden med stor succes sin egen hjemmeside sport-net.dk, der sælger badmintonudstyr. Få historien om, hvordan denne hjemmeside kom op og stå og om, hvorfor han nu lancere en splinterny prissammenligningstjeneste.

Jonas Hansen startede for seks år siden sin egen hjemmeside, der blandt andet sælger badmintonudstyr. Interessen for feltet startede dog endnu tidligere:

– Jeg er jo uddannet i en sportsbutik i Herning. Her var jeg i to år efter, at jeg havde afsluttet uddannelsen. Jeg har imidlertid altid haft en drøm om at få min egen sportsbutik, men en fysisk butik ville koste for meget at starte, og derfor blev det en webshop.

I sportsbutikken begyndte han at lægge mærke til, at den vejledning, kunderne spurgte efter i butikken, ikke var at finde på nogen hjemmesider:

– Der var ikke en fyldestgørende beskrivelse af produkterne på de eksisterende webshops. Fx var der bare et billede af en ketcher og en pris. Derfor ville jeg skubbe vejledningen, man får i butikkerne af fagfolk, over på nettet. På den måde kunne folk tage en kvalificeret beslutning, så de kunne få det optimale produkt.

Ovenstående går ydermere fint i spænd med den 30 dages tilfredshedsgaranti, man får hos Sport-net.dk. For som Jonas siger:

– Mange ting kan man læse sig til, men hvordan det rent faktisk føles at spille med, er noget andet. Derfor ser vi helst, at man bruger produktet, og er det ikke det optimale produkt, tager vi en snak med kunden efter 30 dage om, hvad der var godt og skidt. Her kan jeg bruge min viden og kundens feedback til at finde det optimale udstyr.

Et skridt videre

Kunden har altid været i centrum og især det rigtige produkt til den rigtige spiller. Nu er tiden så kommet til også at give markedets bedste pris. Det skal den nye prisrobot, som har fået navnet Poul Prisrobot, sørge for:

– Vi tager de andre butikkers priser og matcher automatisk op med vores produkter. Der er mange, der har sådan en prisrobot. Det unikke ved vores er dog, at vi viser, hvem vi sammenligner os med. Robotten viser altså priserne for de andre butikker med navns nævnelse. Desuden viser den hvornår, vi har hentet priserne. Jeg tror, det er den mest transparente måde at gøre det på, for ellers skal kunderne ud og undersøge alle de andre sider for at se, om der er en, der har det billigere.

Han fortsætter:

– Vores pris vil nu automatisk være 5 kroner under den billigste pris, eventuelt matche den laveste pris. Det kommer an på, hvordan vores konkurrenter reagerer. For hvis der er en, der sidder og går under vores pris, rammer vi jo nul på et tidspunkt.

Han er derfor spændt på, hvordan markedet reagerer på denne tjeneste. På forhånd tror han, at to ting kan ske:

– Nogle vil nok ikke gå med på det, mens andre vil sige, at de bliver nødt til at rette ind for ikke at miste kunder. Jeg har dog i 6 år haft en webshop med nogen af de højeste priser, og jeg har stadig mange glade kunder. Så hvis man har fået en god service og vejledning et sted, tror jeg ikke, at man skifter til en anden butik for en femer. Det er imidlertid vigtigt for mig, at vi nu både har den bedste vejledning, bedste service og bedste pris.

Sport-net´s Poul Prisrobot er aktiv på badmintonketchere, og i løbet af den næste uge aktiveres han også på de andre badmintonprodukter. Tag et kig her: Badmintonketcher.

I morgen kan du blandt andet læse om, hvorfor det lige er badminton, han har kastet sin kærlighed på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.