Støt verdens eneste badminton døve dommer med international licens!

Loading

Støt Jespers drøm‼️

https://sponsor.me/Jesperbadminton

“Jeg er blevet udtaget som badminton dommer til ungdom Døves handicap Olympisk games i Sao Paulo fra den 13.-23. januar 2024.

Hvem er Jeg ?

Jeg hedder Jesper Søndergaard og jeg er født døv.

Jeg er verden eneste badminton døve dommer med international licens.

Jeg var i Brasilien til Døve Olympiske Lege i maj 2022, hvor jeg var dommer i 2 ud af 5 finaler, samt EM Litauen 2022 og Asien mesterskab i Thailand 2022.

Derefter senest VM for døve i Brasilien i juli 2023, hvor jeg blev kåret som turneringens bedste dommer, selvom der også deltog flere internationale hørende dommere.

Dette gør at jeg føler ære og anerkendelse for min kvalitet som dommer.

MEN som sagt – døve verden er lille og har ikke en stærk sponsor eller fond eller støtte til arrangør mesterskaberne og kører med et meget stramt budget. Vi døve tiltrækker ikke mange sponsorer eller fondsstøtte til arrangementer. Vi er en minoritet derfor har arrangører ved døve mesterskab svært ved at skaffe penge til dækning af min rejse, hotel og omkostninger. Jeg får ingen løn for det, det er frivilligt.

Derfor jeg søger jeres støtte / sponsor / fond til dækning af udgifterne.

Især mit område som dommer er en “ grå zone”, fordi det er en meget begrænset beskrivelse hos sponsor / fond / andre steder at støtte badminton dommer. Så det gør det sværere for mig at finde støtte til mig til arrangement.


Det har været meget hårdt at kæmpe hver gang døve mesterskab afholdes, for jeg bliver stresset og kæmper for at skaffe økonomisk dækning, samt bekymrer mig om hver gang.
Forskel fra når hørende afholder turneringer får dommere dækket hele rejsen, hotel, mad og løn.

Men hos døve får man ingenting gratis. Nogle gange får man mad og evt ophold på skole sport hallen. Men resten dækkes på egen regning.

Men jeg står fast ved at kæmpe hver gang for at opnå mål alene for døve badmintonspillere skyld.

Jeg har selv spillet på døve landsholdet badminton i mange år. Derfor jeg vil give noget tilbage til døve badminton verden. Især på kommunikationsområdet, for vi døve har aldrig haft døve dommere med international licens før mig. Netop det har stor betydning ved mesterskaber, fordi jeg bruger tegnsprog og kan kommunikere mellem spillere og mig som dommer uden problemer. Døve spillere føler sig også mere trygge og afslappede og mere frie til at fokusere på kampen. F eks. Når jeg svarer på tegnsprog osv. og de kan spørge mig om noget. Mens hørende dommere i døve kamp kun kan kommunikere med gestus, og hvis det sker misforståelser, så kan spilleren miste fokus på kampen.

Hvad og hvorfor ?

Jeg skal som den eneste døve dommer også hjælpe arrangørerne samt også give hørende dommere undervisning i tegnsprog for at de kommunikere med døve badmintonspillere.

Måske nogle af jer tænker: hvorfor rejse så lang vej?

Fordi jeg vil give tilbage til de unge døve badminton spillere som engang de andre frivilligt hjalp mig, da jeg selv var badmintonspiller Vi er et meget lille døve samfund, så vi føler os alle som en stor familie med hinanden. Alle vi døve lever i hørende samfund og mange døve træner hos hørende klub alene blandet med hørende. Men når der er døve mesterskab så glæder døve sig meget til det, fordi de så møder mange alle andre døve og kan snakke med på egen sprog tegnsprog.

Budget :
jeg betaler selv for fly + hotel, da de ikke har noget ressourcer.

Mit budget er 28.000 kr til fly, transport og ophold og kost og materialer.

Jeg vil lige understrege en ting:
Hvis I vælger støtte mig så er beløbsstørrelse ligegyldig om I støtte mig 10-20 – 50 -100 -200-300-400 -500- 1000 -2000- 3000 eller 5000 eller 10.000 eller mere, da hver eneste krone betyder for mig meget! Jeg vil være meget glad for hver eneste øre og krone I støtte os.

Jeg står uden job samt min fars dødsfald i år som har gjort mig meget svært for tiden. Jeg forsøger at se positivt fremad. Derfor håber jeg ekstra meget på jeres støtte til for at opnå målet.

Jeg kan ikke kommet afsted uden jeres støtte! Derfor håber jeg meget på jeres støtte.

Alle døve badmintonspillere har sagt til mig at når jeg er dommer i deres kampe så de føler sig mere afslappede og trygge fordi de ved jeg selv er døv og kan kommunikere på sammen niveau tegnsprog og lighed identiteten med hinanden. Derfor gør det mig motiveret til at tage af sted som frivillig dommer, for at give tilbage til unge døve badmintonspillere.

Senest kommentarer fra nogle døve under VM badminton : Hey du Jesper . Jeg ved hvem din kone er? (mig svar: jeg har ingen kone. Hvem er der så?). Så svarer de din kone hedder badminton 🙂 der er sjov.

Men det viser jo hvor meget jeg går op i døve samfund og handicap samfund badminton. Siden de siger “ min kone hedder badminton “ så de ser mig som meget motiveret og at jeg gør meget for dem. Det rører mig meget og give mig endnu større motivation til at kæmpe og finde penge til at dække det. Selvom det tager mig ret meget tid og energi og stresser mig, sender jeg ansøgning eller leder efter nogle steder som vil støtte min formål. 🙂

Vi døve har kun 1) døve OL. 2) VM 3) EM og Asien mesterskab 4) Asien games 5) ny ungdom OL døve. Alle foregår hver 4. år,
mens hørende har internationale turneringer hver 2 uger eller måneden. Så det viser hvor sjældent og lidt døve badminton har internationale turneringer. Pga. økonomisk udfordringer samt det er ikke let at finde en som afholder arrangerer mesterskab for døve.”

Jesper Søndergaard

31713522 / babamumu@gmail.com

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.