Zvonimir Durkinjak og Zvonimir Hölbling sloges for sagen. Foto @ VEB

VEB: Opløftende præstation af svækket VEB-hold mod Skovshoved-stjerner

Loading

VEB’s reservespækkede hold gjorde det bedre end forventet mod Skovshoveds verdensstjerner, men tabte dog 0-6 i den sidste kamp i grundspillet. Dermed slutter VEB på niendepladsen, og holdet skal nu deltage i kvalifikationsspillet for at redde klubbens eksistens i Badmintonligaen.

– Indstillingen fejlede bestemt ikke noget i dag. Vi gjorde det over middel mod et Skovshoved-hold, som for første gang i mange kampe var i stærkeste opstilling, siger VEB’s spillende træner, Martin Kragh.

Specielt i dame- og herredouble leverede VEB opløftende takter. Marie Haugen og Katarina Galenic var ikke levnet nogle som helst chancer, men vandt første sæt 14-12. De førte også i andet og tredje sæt, men tabte 8-11, 7-11, 5-11 til Tine Baun og Anne Skelbæk. Absolut en lovende præstation af de to unge VEB-spillere, som 100 procent spillede deres chance.

I herredouble begyndte det over lovende. Zvonimir Durkinjak og Zvonimir Hölbling spillede sammen for første gang i syv kampe, og i aften løftede de deres niveau i forhold til sæsonens to første kampe. De bragte sig nærmest chokerende foran med 6-0 i første sæt mod Mads Conrad og Carsten Mogensen og vandt sættet 11-3. Det vækkede Skovshoved-parret, som tog de tre efterfølgende sæt med cifrene 5-11, 8-11, 6-11. Men dejligt at se kroaterne bide tænder. Det bliver der brug for i kvalifikationsspillet.

Det lykkedes også for Telma Santos at erobre et sæt i damesingle mod Natalie Kock Rode, men den fysisk stærke Skovshoved-spiller havde trods alt kontrol over portugiseren, som tabte 7-11, 9-11, 11-9, 6-11.

Den kamp, der var størst forventninger til, var første herresingle mellem VEB’s Peter Mikkelsen og Jan Ø. Jørgensen. Efter sine to flotte sejre over Scott Evans og Joachim Persson var dette duellen, som for alvor ville vise, hvor god den 32-årige VEB-spiller er i forhold til de bedste i verden. Svaret blev ubarmhjertigt set med VEB-øjne. Skovshoved-spilleren – nr. tre på verdensranglisten – var klasser bedre end hjemmeholdets “elitemotionist”. 8-11, 7-11, 4-11 endte kampen.

– Han slog hårdt, og jeg var chanceløs, erkendte en ærlig Peter Mikkelsen, mens han spiste en banan efter kampen.

Bemærkelsesværdigt var det blandt andet, at Jan Ø. Jørgensen relativt enkelt returnerede Peter Mikkelsens normalt farlige slag. Jo, gæsternes nordjyde var virkelig klar i aften – og hatten af for det.

Frederik Aalestrup fik for første gang chancen i herresingle på ligaholdet. Den 20-årige VEB-spiller er ubesejret i single på 3. divisionsholdet i denne sæson, men måtte sande, at niveauet er markant højere i Badmintonligaen. Aalestrup tabte 7-11, 8-11, 9-11 til Christian Lind.

– Specielt tempoet er højere. Det var den største forskel, sagde Frederik Aalestrup efter kampen, som han dog trods alt kan være nogenlunde tilfreds med.

Der var heller ingen grund til at pege fingre af Stasa Poznanovic og Martin Kragh i mixeddouble. De tabte 9-11, 9-11, 8-11 til Julie Houmann og Joachim Fischer. Som cifrene viser var det et tæt opgør med flere føringer undervejs til VEB-parret.

Trods 0-6 nederlaget – det andet af slagsen i denne sæson i Arena Nord – var følelsen okay i VEB-lejren. Eva Lee, Paula Lynn Obanana og Ville Lång blev sparet. Det gav plads til Marie Haugen, Katarina Galenic og Frederik Aalestrup. Indrømmet, VEB gik ind til kampen mod Skovshoveds frygtindgydende hold med bange anelser, men spillerne kan gå i seng med god samvittighed. Alle kæmpede det bedste, de har lært, og deres indstilling høstede mange anerkendende kommentarer på tilskuerpladserne.

Første runde i kvalifikationsspillet afvikles 27. januar. De øvrige spilledatoer er 2. februar, 17. februar, 17. marts, 22. april og 27. april.

– Vi er for gode til at rykke ned, men vi skal dog ramme niveauet fra start, for ellers kan usikkerheden komme snigende. Men på papiret er der stor forskel på holdene i Ligaen og 1. division, vurderer Peter Mikkelsen.

Fire hold kæmper i kvalifikationsspillet om to pladser i næste sæsons Liga.

Kilde: Vendsyssel Elite Badminton

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til syvende runde

Opstillingerne til syvende runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles onsdag kl. 19.00. Stilling, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.