Foto @ Tine Bay

Det gælder om at finde sprækkerne

Loading

Lidt overraskende tabte Badmintonligaens ellers suveræne tophold Skovshoved den sidste kamp i grundspillet til Odense med 4-2. Med samme cifre havde Højbjerg i runden forinden slået Odense, men deraf skal man nok ikke ligefrem udlede, at så er Højbjerg favorit på hjemmebane i den første kvartfinalekamp mod Skovshoved tirsdag d. 31. januar kl. 19.

Nøgternt set er Højbjerg ikke favorit mod et Skovshoved-hold, der i doublerne er besat med verdensstjerner. Men hvis man ser godt efter, kan man måske finde de sprækker, der kan give håb om sejre. Begge Skovshoveds herresingler tabte deres kampe mod Odense, men selvsamme spillere havde Højbjergs herresingler slået i runden forinden. Herresinglerne kan være et par af de sprækker i Skovshoveds bolværk, der kan give anledning til at tro på, at Højbjerg ikke blot bliver kørt over af det stjernebesatte Skovshoved-mandskab.

I 1. herresingle skal Kasper Dinesen møde Emil Holst. Skovshovedspilleren rangerer højst og har gang i en international karriere, men Holst og Dinesen har deres helt egen historik. Kasper Dinesen har tidligere slået Emil Holst, og ifølge Højbjergs sportschef Michael Kjeldsen kan det godt ske igen i en kamp, der på papiret ser meget lige ud.

Højbjergs 2. herresingle Ramon Garrido er kommet i gang efter at have været ude på grund af sygdom. Han har vundet sine første to kampe i ligaen og formen er for opadgående, og Michael Kjeldsen ser hans kamp mod Christian Lind Thomsen som helt lige.

Hvis man skal anlægge en optimistisk synsvinkel er der måske også en lille sprække i damedoublen, hvor Line Nørgaard og Nanna Vestergaard møder Kamilla Rytter Juhl og Claudia Paredes.

I mixeddouble møder Skovshoveds verdensstjerner Christinna Pedersen og Joachim Fischer Højbjergs Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt, der håber og satser på en international karriere. Skovshoved er selvsagt favorit, men kampen kan måske give et fingerpeg om, hvor tæt på eller langt fra Højbjerg-parret er på toppen.

I de sidste to kampe er det nok lidt svært at øjne sejrschancer. I herredouble er Jakob Staael og Oliver Leydon-Davis oppe mod Carsten Mogensen og Mads Conrad-Petersen, mens Emilie Juul Møller i damesingle møder Natalia Koch Rohde.

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …