Thomas Engholm coacher stortalentet Rasmus Gemke. Foto @ Allan Høgholm

Thomas Engholm: Jeg var tæt på at stoppe

Loading

En af dansk ungdomsbadmintons mest markante trænerprofiler, Thomas Engholm, har levet en lidt stille tilværelse de seneste 18 måneder efter skiftet til Højbjerg Badminton Klub.

Opsigtsvækkende skifte
Her på Badmintonbladet.dk’s forum var der mange skriverier, da det for 1½ års tid siden kom frem, at Thomas Engholm efter mange års frugtbart ungdomsarbejde i AB Aarhus skulle stoppe. Da han så valgte at rykke til rivalerne i Højbjerg, blev der snakket og skrevet endnu mere.

– Det var 10 år af et passioneret badmintonliv, der fik en ende i AB, og det var rigtig svært, fortæller Thomas Engholm. Der har samtidig floreret mange rygter om uvenskab med AB, men jeg for mit vedkommende har ikke noget uvenskab.Vi var uenige om nogle ting på ungdomssiden, som naturligt nok er det jeg brænder for. Da vi ikke kunne blive enige, besluttede jeg, at det måske var tid til at prøve noget andet efter 10 års samarbejde med AB.

Nye muligheder
Thomas Engholms flotte resultater med sine ungdomstalenter i AB gjorde, at han fik mange jobtilbud, da det stod klart, at han skulle noget nyt.

– Jeg var egentlig på vej til Frankrig til en mulighed dernede. Men jeg er tryghedsnarkoman, så da der blev en mulighed i Højbjerg, valgte jeg den løsning. Jeg har samtidig en forhistorie i Højbjerg. Det var her, jeg selv spillede som ungdomsspiller. Det var også her, jeg sammen med Zhang Quang, mit store træneridol, havde mine første træninger – jeg kan takke ham for, at jeg i dag er træner. For mig runder det historien af på fineste vis.

Stor spillerflytning
Som dynamo for ungdomstræningen i AB Aarhus over så mange år var det naturligt, at der ville være spillere, der fulgte med Thomas Engholm til hans næste klub. Men omfanget var overraskende.

– At der var 34-35 spillere, der rykkede med fra AB kom bag på mig. Jeg havde måske regnet med en 6-7 stykker af dem, jeg havde den tætteste  relation til og deres forældre.

– Det har selvfølgelig ramt ABs ungdomsafdeling hårdt, og det, må jeg sige, er jeg ked af.

Tæt på at stoppe
Siden klubskiftet har tankerne kredset vidt omkring for Thomas Engholm, der har haft gang i mange forskellige badmintonprojekter. Hvad skulle han nu og var badminton den rette vej?

– Jeg har været meget i tvivl om min badmintondagligdag, da det selvfølgelig har været et svært skifte. Der er mange følelser indblandet i sådan et valg, og ofte følte jeg, at jeg havde tabt det hele på gulvet. Det skal dog siges, at det har været super fint at komme til Højbjerg, men AB var bare et hjertebarn for mig.

– Selvom jeg var tæt på at stoppe, trække stikket helt, så har jeg med ca. 20-25 undervisningstimer i hallen om ugen langsomt fundet lysten igen, og forsøger nu at være en god træner for de mange spillere, jeg har. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg tror på, at jeg nok skal finde en spændende vej med mit badminton. Jeg elsker jo at udvikle spillere, og lysten til det, tror jeg, aldrig forsvinder.

– Jeg vil gerne nævne, at min sponsor, FZ Forza, har været en rigtig god støtte for mig i den vanskelige periode, og jeg føler mig priviligeret over de muligheder samarbejdet med Forza giver mig.

VBC udvikler sig
Når samtalen drejer ind på et andet hjertebarn, Virtual Badminton Coach (VBC), kommer der for alvor gang i talestrømmen.

– Selvom VBC har ligget stille et stykke tid, så er abonnenterne steget stødt og roligt. Der er dagligt brugere, der opdaterer deres aktiviteter. Og nu kommer version 2 lige om lidt; her i starten af januar, og det bliver en megafed opdatering, fortæller Thomas Engholm med velkendt energi i stemmen.

– Nu gælder det om at få VBC ud. Vi har lavet en aftale med DGI, og efter nytår skal vi tale med det tyske forbund.

Tæt på spillerne
En del af Thomas Engholms trænerfremtid vil være dedikeret til at følge de spillere, som han har fulgt tæt og trænet i mange år, herunder Rasmus Gemke og Line Kjærsfeldt.

– Jeg har specialtræning med omkring 25 forskellige spillere på nuværende tidspunkt, hvoraf ca. 8 har et mere intensivt forløb, deraf flere spillere som jeg har haft i mange år.  Jeg kan ikke forestille mig, at jeg starter helt forfra i en ny klub, runder Thomas Engholm af.

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.