Amalie Magelund Krogh og Alexandra Bøje. Foto @ Badminton Europe Youtube

Sådan! 5 x EM-guld til Danmarks U17-talenter

Loading

Finaledagen ved U17 EM i Lubin blev totalt domineret af de danske spillere. Der var dansk deltagelse i fire af fem slutkampe, og fire gange gik Dannebrog til tops.

De dobbelte finaledeltagere Alexandra Bøje og Paw Eriksen lagde for i sikker stil, da de sejrede i mixeddouble-finalen i to overbevisende sæt. Russerne Lavrikov og Medvedeva nærmerede sig lidt i afslutningen på andet sæt, men den russiske fejlprocent var for høj til at true den danske mixeddouble. Dermed hjemtog Alexandra og Paw dagens første danske EM-guld.

Herresinglen var uden dansk finaledeltagelse. Til gengæld var en velspillende Line Christophersen nået frem til guldkampen i damesingle mod Michelle Skødstrups banemand. Den let bevægelige Gentoftepige har været særdeles stabil i EM-ugen. I finalen med spanske Sara Penalver Pereira viste hun både flot udholdenhed og godt overblik.

Line Christophersen
Line Christophersen

Som kampen skred frem fik 5/8.-seedede Line Christophersen læst spanierens spil, og sejren kom hjem i tre sæt med 21-18, 19-21, 21-9.

Fjerde finale blev den tætteste. Alexandra Bøje og Amalie Magelund Krogh var oppe mod de førsteseedede tyrkere Ercetin og Inci. Tyrkerne lagde bedst ud, men Bøje/Krogh kom godt tilbage. Fra tredje sæts begyndelse viste de danske piger, hvem der havde mest overskud. De bragte sig i vinderposition med 20-14, men så blev spillet for passivt.

Tyrkerne kravlede helt op på 20-19, da de lod en ærgerlig bold gå på baglinjen. Alexandra Bøje og Amalie Magelund Krogh kunne jublende kaste ketcherne i luften og kramme hinanden. Cifrene blev 16-21, 21-13, 21-19.

Paw Eriksen og Mads Thøgersen
Paw Eriksen og Mads Thøgersen

Herredoublen med Paw Eriksen og Mads Thøgersen så et stykke hen i andet sæt ud til at være en nem sag mod Gicquel/Rossi. Men fra en dansk 12-7 føring, kom franskmændene godt med. Sættet blev tæt, danskerne overlevede tre sætbolde, men momentum var skiftet – for en stund. For i det tredje sæt satte Eriksen/Thøgersen sig helt på spillet. Fejlprocenten var igen lav, og styringen af duellerne overtaget af danskerne.

Med 21-17, 20-22, 21-13 gik den fjerde guldplacering til Paw Eriksen og Mads Thøgersen. Stort tillykke til alle europamestrene og medaljetagerne.

Da Danmark også vandt holdtitlen i mandags blev den samlede guldhøst for Jonas Lyduch og Lennart Englers tropper altså fem gange guld.

Læs også

VM • 22.-28. august 2022 • Tokyo • TV2 Sport

TV2 Sport er med alle dage fra VM i Tokyo! Se lige nogle af sendetiderne… …

4 Kommentarer

  1. 👏🏻👏🏻🇩🇰

  2. Tillykke til jer alle. 🏆💪🏽