Højbjerg var i modvind på hjemmebane. Foto @ Annette Vollertzen

Badmintonligaen: Højbjerg kæmpede mod overmagten

Loading

Det ene af Århus’ to Badmintonligamandskaber, Højbjerg, tog tirsdag aften imod mesterskabsfavoritterne fra Skovshoved.

Højbjergs forventninger til aftenens Badmintonligadyst var knyttet til ønsket om at opleve verdensklasse. Det vil der være flere holdninger til, hvor vidt det var tilfældet. Hjemmebaneyndlingene gjorde, hvad de kunne for at udfordre Skovshoveds stjerneparade, men det var slet ikke nok.

Første runde vil være hurtigt glemt. Dertil var Superseries-duoerne Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen og Mads Conrad/Carsten Mogensen fra Skovshoved for suveræne. De cruisede direkte mod en 2-0 føring til sjællænderne, og det var der aldrig tvivl om.

I anden runde gik Martin Faaborg og Emilie Juul Møller frisk til sagerne mod Anne Skelbæk og Joachim Fischer. De nappede et tæt 1. sæt med 21-19. Men så havde Joachim Fischer fået rystet gang i de snart 37-årige ben. Skovserne var i kontrol igennem hele 2. og 3. sæt, som de vandt med 21-17, 21-12.

Kasper Dinesen startede fint mod Emil Holst, der optrådte lidt fraværende. Holst fik dog rettet op i løbet af første sæt, som han akkurat tog hjem med 21-19, og i 2. sæt var der aldrig spænding. Sejren blev på 21-19, 21-10.

Højbjerg kunne knytte forhåbninger til 3. runde, hvor Alexandra Bøje skulle op mod Natalia Koch Rohde. Højbjerg-spilleren er et stort talent, og hun er teknisk og bevægelsesmæssigt minimum på højde med Rohde. Fysik og fokus er imidlertid begge dele af den ligning, som skaber dygtige badmintonspillere, og her er Natalia Rohde længere end Bøje, der lidt for hurtigt slog op i banen, når det blev hårdt. Det kostede et to-sæts-nederlag på 21-17, 21-16.

Til slut kæmpede Morten Brødbæk og Christian Lind Thomsen om Skovshovedssejrens kosmetik. Det blev en ujævn kamp i tre sæt, og Brødbæk kom bedst ud af det slagsmål. Han vandt med 8-21, 21-18, 21-16.

Dermed vandt Skovshoved 5-1 og tog som ventet 3 point, og de ligger fortsat nummer 4 i Badmintonligaens grundspil. Højbjerg ligger sidst uden point. Se alle resultater fra Badmintonliga-kampen mellem Højbjerg og Skovshoved.

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …