Viktor Axelsen. Foto @ Team Danmark

Sådan! Viktor fortsætter medaljejagten i overbevisende stil

Loading

Det blev den ventede sejr til Viktor Axelsen i 1/8-finalen mod irske Scott Evans. Viktor var overlegen i de fleste af spillets facetter og vandt sikkert i to sæt.

Scott Evans er særdeles velkendt i det danske badmintonmiljø, hvor han i en årrække har spillet for Gentoftes Badmintonliga-hold. Ireren taler dansk og er jævnligt med på landsholdstræningen i Brøndby.

En kamp mod en spiller, man kender så godt, kan ofte blive en rodet affære. Det gjorde denne kamp indledningsvis også, og selvom Viktor er placeret hele 68 pladser højere end Evans på verdensranglisten, så gik ireren godt til stålet med aggressivt spil og tætte netdrop.

– Jeg var sgu nervøs idag. Det har været lige som juleaften, og jeg har kigget på uret hvert andet minut, sagde Viktor Axelsen til DR efter kampen.

Første sæt var tæt indtil efter sideskiftet, men Viktor virkede i kontrol, på trods af han så lidt anspændt ud. På Viktors første sætbold slog Evans bolden ud over sidelinjen, og dermed gik sættet til danskeren 21-16.

Landstræner Kenneth Jonassen bad Viktor få luft under løftene til bagbanen og vente på den rigtige offensive chance. De råd eksekverede Viktor fornemt på, og han tog hurtigt styringen på 2. sæt. Samtidig steg Scott Evans’ fejlprocent markant, så det lugtede snart af dansk avancement. Andet sæt blev aldrig spændende, og Viktor vandt med stensikre 21-12.

– Det var ikke den kønneste kamp, men jeg er egentlig bare glad for at have vundet.

Dermed venter nu en kvartfinale onsdag mod enten Rajiv Ouseph fra England eller Tommy Sugiarto fra Indonesien.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

En kommentar

  1. Godt spillet 🙂 🙂
    Kom sÃ¥ Victor 🙂