Landstræner Lars Uhre. Foto @ Annette Vollertzen

Badminton Danmark: Sådan var landstrænernes rolle i Danisa-sponsoratet

Loading

Landstræner Lars Uhre. Foto @ Annette Vollertzen
Landstræner Lars Uhre. Foto @ Annette Vollertzen

På baggrund af samarbejdsafbrydelsen med Mathias Boe, Carsten Mogensen, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har der naturligvis været stor opmærksomhed på Badminton Danmarks sponsorarbejde.

I den forbindelse har der i dag været bragt historier i medierne omkring, at det er landstræner Lars Uhre, der har formidlet kontakten til den nye sponsor Danisa.

Badminton Danmark har gennem en længere periode haft svært ved at skaffe kommercielle samarbejdspartnere, og derfor har forbundet bedt alle medarbejdere om at være med til at finde kommercielle samarbejdspartnere.

Landstræner Lars Uhre blev tidligere i år kontaktet af direktør i Danisa Erik Bresling, som fortalte, at han var interesseret i et sponsorsamarbejde med Badminton Danmark. Som det er forventeligt af enhver ansat i Badminton Danmark, videreformidlede landstræneren denne information til forbundet.

Lars Uhre har ikke været med til at beslutte, at sponsorkontrakten med Danisa skulle i værksættes eller hvad dens indhold skulle være. Men han er blevet tilbudt en godtgørelse for at etablere kontakten på lige fod med alle andre ansatte i Badminton Danmark – en godtgørelse han desuden ikke vidste eksisterede på daværende tidspunkt.

I forbindelse med Danisas sponsorat af landsholdet til Sudirman Cup har tidligere deltids elitecentertræner Jesper Larsens rolle også været begrænset. I sit virke som sponsormedarbejder i forbundet udfærdigede han udelukkende aftalen på engelsk. Han har efterfølgende selv opsagt sin stilling som elitecentertræner og skabt yderligere kontrakter med Danisa blandt andet omkring Denmark Open.

Det er essentielt for Badminton Danmark, at kunne skaffe indtægter gennem landsholdet. Indtægter der blandt andet går til talent- og elitearbejde. Den kollektive aftale, som sponsoraftalen omkring Sudirman Cup er lavet på baggrund af, sikrer Badminton Danmarks rettigheder til dette, men den sikrer også, at landsholdspillerne får to tredjedele af disse indtægter.

Kilde: Pressemeddelelse fra Badminton Danmark

Læs også

Det danske UVM-landshold kæmpede sig tilbage

Det danske UVM landshold leverede her til eftermiddag et flot comeback, da 0-2 blev forvandlet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.