Hans-Kristian Solberg Vittinghus. Foto @Annette Vollertzen

Småskadet Vittinghus i kamp

Loading

Da danskerne havde deres første træningssession på indonesisk jord efter ankomsten til Jakarta, blev Hans-Kristian Vittinghus skadet. Det røbede han til TV2 Sport efter hans kamp i dag.

Det hæmmede dog ikke danskeren mere, end at han sagtens kunne spille i dag, hvor han var oppe mod skotsk modstand i form af Kieran Merrilees.

Med skottens placering som nr. 104 på verdensranglisten var HK storfavorit, og danskeren vandt da også de to spilleres hidtil eneste opgør tilbage i 2012.

Jævnbyrdig start
Første sæt var en meget jævnbyrdig affære op til 12-12. Begge spillere skulle lige bruge noget tid til at indordne sig under de svære vindforhold, der er i Istora Senayan-hallen.

Herfra lukkede HK sættet ved at tage syv points i træk, og selv om skotten kom lidt igen, blev det en sikker dansk sætsejr på 21-16.

Andet sæt blev næsten lige så tæt, men der var aldrig den store spænding om udfaldet. Hans-Kristian Vittinghus var således aldrig bagud undervejs, og hen mod slutningen af sættet trak han sikkert fra og vandt med 21-15.

TV2 Sports kommentatorer sagde undervejs i kampen, at de syntes, spillet manglede lidt niveau, og de mente derfor ikke, at nogle af spillerne kunne gå glade fra banen. Dette afkræftede HK i et interview med TV2 Sport efter kampen:

– Da jeg blev skadet i lørdags, og jeg så sent som i går aftes faktisk ikke vidste, om jeg kunne spille i dag, er jeg rigtig glad for denne sejr, sagde danskeren til TV2 Sports reporter.

Hård kamp venter
I tredje runde skal Vittinghus op mod hård modstand. Her venter Sho Sasaki fra Japan, som godt nok er rangeret under danskeren på verdensranglisten (nr. 25 – HK er nr. 16), men han har vundet samtlige tre opgør, de to har været i.

Seneste gang var til All England, hvor Sasaki vandt i tre sæt. Det ville være meget passende med en dansk reducering til 1-3 i indbyrdes opgør her ved VM.

Se programmet for herresingle her.

Læs også

Verdensmesteren Viktor

Finalerne til VM i badminton blev her til eftermiddag spillet, og det blev med den …