Badminton på skoleskemaet – nu også på Bornholm

Loading

Pressemeddelelse fra DGI Badminton Bornholm

Den 24. april 2023.

Badminton på skoleskemaet 

En stor del af øens skoleelever har i løbet af det sidste halve år stiftet bekendtskab med badmintonsporten. DGI Badminton Bornholms trænerkonsulent Philip Fagralid har besøgt en lang række af øens skoler for at give eleverne et indblik i verdens bedste sportsgren, men også for at styrke indlæringsevnen. 

DGI Bornholms ansættelse af den erfarne badmintontræner Philip Fagralid, har givet mulighed for en masse aktiviteter, der er med til at fremme badmintonsporten på øen. 

Et af initiativerne har været at møde evt. kommende badmintonspillere, der hvor de er, nemlig i skolen. Philip har netop afsluttet projektet “Badminton i Skolen” – et forløb, hvor 8 forskellige skoler har haft trænerkonsulenten på besøg. Derudover har han været forbi Campus samt arrangeret Badmintontræf for flere af øen 3. klasser. 

”Badminton i Skolen” klæder idrætslærere bedre på til at undervise i ketsjersport, samt træner elevernes koordinationsevne,som styrker indlæringen. Eleverne har gennem 3 lektioner trænet der op til at kunne spille en turnering den sidste dag. 

Da turneringslederen i badminton oftest har pænt tøj på, er Philip selvfølgelig også troppet op i pænt tøj for at understrege, at badminton er den smukkeste sport, og det er prestigefyldt at dyrke sport, og leve op til kodekset (se billede)

Dog har legen med fjerbolden været det væsentligste i projektet.


Philip Fagralid udtaler: 

”Vi ved vel alle, at en bold kan få tæt på alle til at lege. Derfor har jeg lagt vægt på at give plads til at blive fascineret af bold og ketsjer, og alt det fantastiske sporten kan. Jeg har lagt fokus på, at det er sejt og prestigefyldt at dyrke sport, fordi vi skal overholde et kodeks og lære at samarbejde og indgå i en flok. Særligt i badminton, hvor vi er afhængige af hinanden, og hvor dreng/pige og ældre/yngre spiller med og mod hinanden. Netop dét gør badminton smukt”

Skjorte og slips er for at illustrere turneringslederrollen samt, at der er visse normer og traditioner. Eksempelvis at man giver hånd og ikke råber modstanderen i ansigtet, da badminton jo er en gentleman sport.

Bornholms Tidende skriver:

En velklædt trænerkonsulent fra DGI Badminton Bornholm har besøgt en lang række af øens skoler for at give eleverne et indblik i sportsgrenen, som er kendt for at være en gentleman-sport med normer og traditioner.”

https://tidende.dk/sport/i-skjorte-og-slips-det-er-prestigefyldt-at-dyrke-sporten/132646?fbclid=IwAR3Eo9mR7TEKJRFOco2HkogqREOsCz8QtQU79y6R_34th-mGs-PkFqQkU4I

Ved spørgsmål til ovenstående pressemeddelelse eller til årsmødet, venligst kontakt DGI Badminton Bornholm Philip Fagralid 29298471 eller Helle Mogensen 24657040

                                            ◾️                                

Badmintonbladet 🇩🇰 Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.