Badminton Roskilde henter tidligere landstræner ind som ny sportschef

Loading

Den nye sportschef, Anders Kristiansen, får selskab af flere både nye og gamle ansigter i klubbens trænerstab.


Artiklen er skrevet af:  Sebastian Skov Andersen og Jeppe Hjortkær Jensen. Badminton Roskilde. 

Badmintonsæsonen 2020/21 bliver et spændende nyt år i Badminton Roskilde, som har hentet en ny og erfaren sportschef hjem til klubben. Manden, som skal stå i spidsen for den sportslige udvikling i klubben for både ungdoms- og seniorafdelingen, hedder Anders Kristiansen, og han er 40 år gammel.

Med erfaring fra både den danske landsholdstræning i syv år som spiller samt den svenske som landstræner er Anders Kristiansen godt klædt på til at skulle tage hånd om spillerne i Badminton Roskilde. De seneste to sæsoner har han været cheftræner i Greve Badminton, som er en af Danmarks førende badmintonklubber.

”Som person sætter jeg stor pris på ærlighed og jeg er meget passioneret og ambitiøs. Jeg glæder mig til at møde alle spillere, trænere og frivillige i Roskilde og komme i gang med mit arbejde,” siger han. 

Med sig til klubben bringer han et ambitionsniveau, som både stræber højt og samtidig sikrer, at også de, der ikke ønsker at vinde verdensmesterskaber, kan være med. 

”Jeg glæder mig til at komme og forhåbentlig føre BadmintonRoskilde i en positiv retning med plads til både folk med ambitioner og bredden,” fortsætter han.

Men der venter ham en stor udfordring. Badminton Roskilde er nemlig en klub med over 700 aktive medlemmer i alle aldre og niveauer. Der er op til 20 aktive ungdomshold ad gangen med i alt 240 spillere, og seniortræningen har fire hold med over 50 spillere. Nogle af de mere ambitiøse hold træner helt op til fem dage om ugen, mens andre tilbyder mere afslappede og hyggecentrede spil med leg og lidt fjer for de små. 

Derudover tilbyder klubben også styrketræning, sommerlejre og klubture, alt sammen under klubbens motto, der lyder, at vi skal være #mere_fælles. Badminton skal være en sport for alle, og der er sågar tilbud til alt fra motionister til dem, der kun lige har lært at gå, lyder det. 

Flere udskiftninger og kendte ansigter

Udover Anders Kristiansen, bliver også Simon Petersen, 46, ny cheftræner for ungdomsafdelingen i klubben. Han har 30 års trænererfaring og en næsten lige så lang historik i klubben, hvor han selv har spillet i mange år. 

“Mine visioner for ungdomsafdelingen, i Badminton Roskilde, er at bygge videre oven på det gode fundament, som allerede eksisterer i klubben. Vi skal være en klub med et godt og trygt træningsmiljø, hvor alle spillere bliver passende udfordret, og hvor spillerne lærer at tage ansvar for deres egen og holdkammeraternes udvikling,” siger han.

Han får selskab af Jeppe Theisen, 22, som bliver cheftræner for seniorafdelingen på andet år, Søren Ølund, 57, og Michael Nørbæk på 48. Sidstnævnte har en lang erfaring som træner i det danske badmintonland og blev allerede som 20-årig landets yngste professionelle badmintontræner. Med i rygsækken har han erfaring som dansk ungdomslandstræner samt cheftræner på flerelandsholdscentre i landet. Her har han hjulpet nogle af landets allerbedste spillere på deres vej til succes, herunder internationale superstjerner og olympiske atleter som Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Jan Ø. Jørgensen.

Jeppe Theisen, seniorcheftræneren, har selv spillet i klubben, lige siden han selv var stor nok til at svinge en ketcher. Med i alt 17 års tilknytning til klubben ved han, hvordan man stabler et stærkt klubmiljø på benene i Badminton Roskilde. 

“Det glæder mig meget at få lov til at fortsætte i rollen i sæsonen 20/21. Jeg glæder mig til et tæt samarbejde med spillerne, trænerteamet og klubbens frivillige. Det er mit mål at skabe et træningsmiljø, hvor alle spillere mærker glæden ved spillet, bliver udfordret og forhåbentligt udvikler sig. Jeg vil gerne skabe et stærkt socialt miljø på tværs af alder, niveau og ambition,” siger han. 

Sammen skal de fem herrer sørge for, at der skabes et velfungerende samarbejde mellem klubbens medlemmer på tværs af aldersgrupperne, hvilket er en rolle de alle, ifølge sig selv, er klar på at udføre.

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.