Frederik Aalestrup fortsætter i Ikast-trøjen. Foto @ Caroline Redkjær

Badmintonligaen: Ikast tog fusen på TSS

Loading

Ikasts Badmintonligamandskab tog torsdag aften imod medaljekandidaterne fra TSS, og jyderne var ikke levnet mange chancer for at få deres første point. Men overraskelsen lurede lige fra start af.

Det skulle vise sig, at de sejrsvante TSS’ere vaklede allerede fra begyndelse. I første runde lagde storfavoritten Hans-Kristian Vittinghus ud med at tabe åbningssættet stort. TSS-spilleren så ud til at være helt ved siden af sig selv, og tempoet i kampen var yderst moderat.

Til gengæld sloges Ikasts 1. herresingle godt for tingene, og Dey Subhankar tog de chancer, som Vittinghus gav ham. Et tæt andet sæt gik til TSS, men Subhankar var ikke til sinds til at forære sjællænderen noget, og inderen var bedst på dagen. Det blev en særdeles overraskende Ikast-gevinst i tre sæt  – 21-11, 18-21, 21-11.

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup mod Sune Gavnholt og Mikkel Stoffersen var et af TSS’ sikre kort, og de svigtede ikke. Dermed var stillingen 1-1.

Anden rundes mixeddouble viste hurtigt, at Mathias Baskjær er en klart bedre mixeddoublespiller end Scott Evans, der normalt huserer i herresingle. Den unge Ikast-spiller havde godt overblik og fik sat sin makker Janne Thomassen godt op ved nettet. Stensikker Ikast-sejr.

Ikast havde rystet posen i damedouble, og deres russiske damesingle Olga Arkhangelskaya var sat sammen med Sonja Pekkola. Det var ikke nok til at ryste driftsikre Mette Poulsen og Josephine van Zaane, der bragte holdkampen på 2-2 efter en gedigen indsats i to sæt.

Så spidsede det til, fordi mens Line Kjærsfeldt helt forventeligt spillede damesinglen hjem til TSS, så havde Ikasts Frederik Aalestrup atter tænkt sig at drille sin modstander. Denne aften gik det ude over liga-esset Joachim Persson, der så ud til at være et stykke fra sit topniveau. Det behøvede Aalestrup ikke bekymre sig. Han spillede sin egen chance, og TSS-træner Steen Pedersen må have været frustreret over at se, hvordan begge hans herresingler løb en i uventede nederlag.

Det kostede i første omgang titelaspiranterne et point, da den ordinære holdkamp sluttede 3-3. I Golden Set var mixeddoublen Anders Skaarup/Line Kjærsfeldt for stærke for Mathias Baskjær og Olga Arkhangelskaya, men sikke en flot præstation af Ikasts underdogs.

Det kastede et point af sig til uldjyderne, og de overlader dermed sidstepladsen i grundspillet til Aarhus AB, mens TSS med kun to point bliver åndet i nakken af de velspillende nordjyder fra Team Vendsyssel, som har 14 point mod TSS’ 15 point.

Se alle resultater fra Badmintonligakampen mellem Ikast og TSS

 

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …