Copenhagen Masters: Et festfyrværkeri af danske sejre

Loading

I dag lørdag startede den traditionsrige turnering Yonex Copenhagen Masters, hvor der var danske deltagere i aktion her til eftermiddag.

Første kamp på programmet var i herredouble, hvor Mathias Boe/Carsten Mogensen stod overfor de russiske europamestre Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov fra Rusland. I starten af kampen var der mange korte dueller som primært foregik på russernes præmisser. De var derfor også foran med 9-11 ved opholdet i 1. sæt. I anden halvdel af 1. sæt fik danskerne mere gang i spillet og satte russerne konstant under pres. Første sæt endte på flot spil af danskerne med 21-18 til Danmarks bedste doublepar. Andet sæt fulgte samme mønster, hvor russerne var bedst ude af starthullerne. Igen havde russerne held med hurtigt fladt spil som stressede danskerne. Russerne var igen snævert foran med 9-11 ved opholdet i 2. sæt. Mønsteret fra 1. sæt foresatte i 2., hvor Carsten Mogensen især trådte i karakter. Derfor kunne danskerne sikre sig en komfortabel sejr på 21-18 og 21-15 over Sozonov/Ivanov.
Carsten Mogensen sagde følgende efter kampen.

– Det er altid specielt at spille her til Copenhagen Masters, hvor der er en helt unik stemning.

Modstanderne til Boe/Mogensen findes i aften i kampen mellem Anders Skaarup Rasmussen/Mads Conrad-Petersen og Khim Wah Lim/Yao Han Ow.

Det unge stjerneskud vs. marathonmanden
Anden kamp på eftermiddagens program var i herresingle hvor Viktor Axelsen, som er nummer 12 i verden, stod overfor den hurtige indoneser Tommy Sugiarto som er nummer 9 i verden. Der var lagt op til en meget spændende kamp som publikummet i Falkoner Salen havde glædet sig til.
I starten af kampen dominerede Viktor Axelsen alle duellerne, og Sugiarto lavede mange fejl. Axelsen var foran med hele 11-4 ved opholdet i 1. sæt. I anden halvdel spillede Sugiarto langt bedre og pressede Axelsen. Viktor fik dog bundet en snøre på sækken og vandt 1. sæt med 21-17. I 2. sæt fik Sugiarto igen en dårlig start, og Axelsen spillede godt og varieret. Axelsen var foran med 11-6 ved opholdet. I anden halvdel af 2. sæt var der ikke meget at diskutere, hvor Axelsen vandt 2. sæt i sikker stil med 21-15.
Viktor Axelsen var uden landstræner Jesper Larsen på sidelinjen, og det var der en helt speciel grund til.

– Jeg synes det fungerede rigtigt godt i dag med at finde på egne løsninger til at besejre Sugiarto. Uden Jesper i dag på sidelinjen var det med til, at jeg selv blev tvunget til at finde på de afgørende taktiske træk. Det var en rigtig god mental øvelse, som jeg kan bruge fremover.

Viktor står i morgendagens finale overfor enten Jan Ø. Jørgensen eller Teck Zhi Soo som spiller deres seminfinale i aften.

Sammensat par triumferede
Den sidste kamp her til eftermiddag var i mixeddouble som stod mellem det sammensatte par Carsten Mogensen/Kamilla Rytter Juhl og Michael Fuchs/Britt Michels fra Tyskland. Carsten Mogensen var substitut for en skadet Mads Pieler Kolding.
I starten af kampen var det meget tæt, hvor Mogensen/Rytter Juhl var snævert foran med 11-10 ved opholdet. I anden halvdel af 1. sæt viste Carsten Mogensen format og pressede tyskerne. Det resulterede i at danskerne vandt 1. sæt med 21-17. I andet sæt var det lige så spændende, og Mogensen/Rytter Juhl var igen foran med 11-10 ved opholdet. I anden halvdel af 2. sæt lignede det et muligt 3. sæt, da tyskerne kom foran med 16-17. Dog ville Mogensen/Rytter Juhl det anderledes og fik tilkæmpet sig en sejr på 21-19 i 2. sæt.
Efter kampen var begge danske spillere meget glade for præstationen.

Mogensen/Rytter Juhl skal i finalen møde enten Joachim Fischer/Christinna Pedersen eller Riky Widianto/Puspita Richi Dili.

Aftenens program som starter fra kl. 20 er som følger:
– Joachim Fischer/Christinna Pedersen mod Riky Widanto/Puspita Richi Dili
– Anders Skaarup Rasmussen/Mads Conrad-Petersen mod Khim Wah Lim/Yao Han Ow
– Jan Ø. Jørgensen mod Teck Zhi Soo.

I kan følge liveupdates fra kampene på vores Facebookside Badmintonbladet

Resultater fra Yonex Copenhagen Masters 2014

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.