Foto @ Annette Vollertzen

Emil Holst sender Danmark i Thomas Cup finalen

Loading

Der var spænding til det sidste da det danske herrelandshold mødte Malaysia i Thomas Cup semifinalen. I en kamp var det ellers så sort ud for Danmark efter de to første kamp, viste de danske herrer, i Jan Ø. Jørgensens fravær flotte takter.

Viktor Axelsen var første man på banen, og modstanderen var ingen ringere end Lee Chong Wei. Selvom LCW formentlig måtte betegnes som favorit, var Viktor rigtig godt med, og var lige ved at nappe første sæt. Desværre fik Viktor ikke vundet den næste duel da han var foran 21-20. LCW endte med at tage sættet 23-21. Andet sæt var Viktor også godt med i, men med 21-18 var det alligvel LCW der vandt.

I anden kamp skulle Mathias Boe og Mads Conrad se om de kunne reducere for Danmark. Shem Goh og Wee Kiong Tan kunne dog med to gange 21-18 gøre det til 2-0 til Malaysia.

Hans-Kristian Vittinghus var næste mand, og han havde ikke tænkt sig at give Malaysia sejren. Med to gange 21-18 gjorde han det til 1-2.

I anden herredouble havde Malaysia Kien Keat Koo og Boon Heong Tan, og det var så Anders Skaarup og Kim Astrups opgave at vinde, hvis Danmark skulle gøre sig håb om en plads i finalen.

Her startede det langt fra optimalt, da Koo og Tan med 21-10 satte Kim og Anders til vægs. Det var dog ikke et dansk par som var ude, og med 21-8 tog de andet sæt.

Tredje sæt startede ellers tæt, men som sættet skred frem var det tydeligt at en dansk sejr var i kortene. Efter at have været foran 11-8 ved opholdet forsatte Kim og Anders og med 21-13, kunne de gøre det til 2-2 i kampen.

Sidste og afgørende mand på banen var så Emil Holst. Han skulle møde Wei Feng Chong.

Efter en lige start fik Emil bedre og bedre fat, og efter at have været foran 11-7 ved opholdet, kunne han med 21-15 vinde første sæt. Andet sæt startede som første og Emil var fint foran 11-8 ved opholdet. Derefter kom Wei Feng Chong op på 11-11. Derfra fulgtes de to herre ad frem til 18-18. Emil fik herefter de næste tre point, og kunne dermed fuldende det danske comeback og sikre pladsen i finalen.

I morgen møder Danmark Indonesien i Thomas Cup finalen.

Resultaterne fra Thomas og Uber Cup

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …

13 Kommentarer

 1. Flot Emil 🙂 og til lykke til resten af holdet 🙂

 2. Fantastisk🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰sikke en kamp🏸

 3. Det var så stærkt klaret af hele holdet 🇩🇰👍🍾

 4. Så flot! 🇩🇰🇩🇰Og dejligt med nogen ordentlige kommentatorer 👍😊

 5. Flot spillet🏸! Har blev der råbt og heppet. Glæder mig til søndag morgen👏

 6. Super spændende , og flot spillet

 7. Super fedt og godt kæmpet af hele holdet 💪🍀

 8. Fantastisk indsats af det danske hold💪🏼🇩🇰👏🏼

 9. Så flot 🇩🇰

 10. Flot kamp Emil 👍🏻

 11. Det er bare veldig bra

 12. 🙏🏻 ved I hvornår finalen begynder?