Astrup og Skaarup led et skuffende nederlag i Thailand. Foto: @Annette Vollertzen

EMTC 2016: Guld trods chokstart

Loading

Det startede ikke just efter planen da det danske herrelandshold i badminton spillede EM finale mod Peter Gades Frankrig.

Første kamp var første herresingle og her skulle Jan Ø. Jørgensen op mod Frankrigs bedste, Brice Leverdez, som i denne sæson har spillet holdkampe for Greve. Jan tog planmæssigt første sæt, men Brice var ikke langt fra og i de to næste sæt var franskmanden bedst. 21-19, 16-21 og 16-21 lød cifrene på og Danmark bagud 1-0.

Det var så op til Mads Conrad og Mads Kolding at reducere for Danmark, og trods et tabt første sæt, leverede Mads’erne sejren, og endda rimelig suverænt, andet og tredje sæt blev således vundet med 11 og 8.

Næste mand i kamp var Viktor Axelsen, og den danske single brugte ikke meget tid på at bringe Danmark foran 2-1. 21-13 og 21-12 blev Thomas Rouxel slået med.

Det var så op til Kim Astrup og Anders Skaarup at se om de kunne vinde EM guldet til Danmark med deres kamp. De mødte Julien Maio og Ronan Labar. Det var dog ikke et par som voldte Kim og Anders problemer og med 10 og 5 vandt de kampen, og dermed sendte EM guldet til Danmark.

– Det var så fedt at være med til at afgøre kampen, og sikrer guldet til Danmark.
Vi spillede rigtig godt idag og det var en fornøjelse at holdet leverer en god indsats, så vi igen kan stå øverst på skamlen i Europa, fortæller Kim Astrup til BadmintonBladet efter kampen der sendte guldet til Danmark.

Resultaterne fra EM for hold 2016

Læs også

Elite skaber ikke bredde. Det gør familietraditioner, klassekammerater og venner. 

En kommentar fra Sung Jakobsen. Den 1. august kunne man på BadmintonBladet (og Facebook) læse …

2 Kommentarer

  1. 👏🏻👏🏻🇩🇰