Hårde danskerkampe i vente

Loading

Otte danskerkampe er hvad andendagen ved Denmark Open byder på. Første dansker skal i kamp kl. 14:45, så det er stadig småt med tilskuere i Odense Idrætshal.

Oppe mod verdensmesteren
Og det bliver noget af en opgave, pågældende dansker kommer på. Mette Poulsen skal nemlig op mod den regerende verdensmester, Carolina Marín fra Spanien. Spanieren er favorit, men Mette fik en rigtig flot sejr over verdens nr. 27 i går, så det bliver ikke nogen walkover for verdensmesteren. De to har mødt hinanden en enkelt gang tidligere. Det var ved Scottish Open i 2013, hvor det blev til spansk sejr i tre tætte sæt.

Danmark har to damesingler med i anden runde. Line Kjærsfeldt skal senere på dagen op mod kinesiske Wang Shixian, der er seedet 5. Det bliver en hård opgave for Line, der omvendt har alt at vinde. De to har mødtes en enkelt gang tidligere, hvor det blev til kinesisk sejr.

Tre herresingler i kamp
I herresingle har vi tre styk med i anden runde. Jan Ø. Jørgensen møder Dionysius Hayom Rumbaka fra Indonesien, Viktor Axelsen møder Son Wan Ho fra Korea, og Hans-Kristian Vittinghus runder dagens program af mod topseedede Chen Long.

Jan Ø. har den på papiret nemmeste kamp af de tre. Han fører 7-0 i indbyrdes opgør mod Dionysius og har kun to gange måttet afgive et sæt til indoneseren. Viktors kamp kan blive et potentielt brag, idet de to spillere ligger hhv. 7 og 9 på verdensranglisten. Det er Viktor, som har revanche til gode, da koreaneren har vundet de hidtil eneste to opgør, de to har spillet.

HK får en svær kamp. Chen Long er altid en hård nød at knække, og HK har kun formået at være nøddeknækker for den kinesisk verdensmester en enkelt gang. Det var første gang, de to mødtes – tilbage i 2009. De følgende ni kampe er gået Chen Longs vej.

Herredouble videre efter drama
Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen var igennem et regulært drama i går, da de med nød og næppe fik kæmpet sig videre med 22-20 i tredje sæt mod Goh og Tan fra Malaysia. I dag står der indonesere på menuen i form af Ricky Karanda Suwardi og Angga Pratama. Danskerne har spillet mod og vundet over det indonesiske par to gange, begge gange i år.

Dobbelt op for Christinna
Christinna Pedersen er sædvanen tro med i både damedouble og mixdouble. Sammen med Kamilla Rytter Juhl skal hun op mod malaysierne Vivian Kah Mun Hoo og Khe Wei Woon. Det er et par, de to danske piger har slået en enkelt gang før, ved Uber Cup 2014. De skal dog skrue bissen på for ikke at komme ud i endnu et drama som i går – her var Christinna og Kamilla lige ved at sige farvel og tak i første runde, da deres kinesiske modstandere havde en enkelt matchbold ved 22-21 i andet sæt.

Endelig spiller Christinna sammen med Joachim Fischer Nielsen i mixdouble, hvor de støder ind i to japanere, Kenta Kazuno og Ayane Kurihara. På papiret er danskerne storfavoritter – de ligger 76 pladser over japanerne på verdensranglisten. Men det betyder ikke, at de kan ligge på den lade side, da japanerne sagtens kan gå hen og overraske.

Du kan følge dagens program ved Denmark Open her.

Læs også

Badminton i verdensklasse i Brøndby Hallen!

I går var vi 12-14 tilskuere, der helt gratis så verdensklasse badminton på tæt hold. …