Opfølgning på debatten “Bitter sæsonafslutning” – om holdturneringen! 

Loading

Læs debatten på Badmintonbladets facebook! Der har været mange kommentarer. Tak til alle.

Thomas Irving Pedersen, medlem af HoldturneringsUdvalget skriver følgende fredag den 31. marts 2023:

“Mange fine input. 

Holdturneringsudvalget (HU) kan dog ikke bare lave om i reglementet som de vil, da alle ændringer til holdturneringsreglementet jf. lovene skal vedtages i Hovedbestyrelsen, som ikke nødvendigvis har den dybe indsigt i holdturneringen. 

Ligeledes har HU ikke en stemme eller en repræsentant i ranglisteudvalget, og kan derfor kun løbende på bagkant forsøge at tilpasse holdturneringen, så den spiller bedst sammen med de mange løbende ændringer der hele tiden kommer til ranglisten, herunder håndtering af U17- og U19-spillere. 

Tidligere har Hovedbestyrelsen bl.a. vedtaget en masse ændringer for Badmintonligaen og 1. division helt uden om HU, og det skabte en del skævvridninger og uhensigtsmæssigheder, som stadig skaber udfordringer længere ned i rækkerne i dag. 

Dog findes der ikke nogen quick fix på mange af de udfordringer, der springer i øjnene, og det er vigtigt at være omhyggeligt, når man tager hånd om et problem i reglementet, så man ikke skaber nye problemer. 

Der har tidligere været lavet nogle hurtige lappeløsninger, når et problem har fået stor opmærksomhed. F.eks. blev der tidligere indført regler om, at man var spærret på et overliggende hold, når man havde spillet X antal kampe, men det medførte eksempelvis, at (unge) spillere der havde kæmpet hele sæsonen for at spille sig op på 1. holdet, ikke kunne få lov til dette i slutspillet, da alle spillere på 1. holdet var låst fra nedrykning til et lavere hold. 

Ligeledes var der spillere der kom tilbage fra skader eller udlandsophold, der var for gode til at spille på de underliggende hold, men ikke kunne få plads på 1. holdet pga. låste spillere. 

Det medførte for flere klubber, at de i hver runde havde spillere der måtte sidde over i holdkampe, fordi reglen ikke tillod klubberne at bruge alle deres spillere. Blot et eksempel på hvordan en velment ændring kan skabe nye (større) udfordringer.

HU er meget opmærksomme på nuværende udfordringer bl.a. via egne observationer, klubmøder og de mange gode løbende input der kommer fra klubber. 

I løbet af de seneste to sæsoner er der skabt en rigtig god positiv dialog med både Hovedbestyrelsen og Ranglisteudvalget, hvilket gør at HU nu også står et sted, hvor der gives aktivt plads til at HU kan udnytte de mange input udvalget får til at tage hånd om kendte udfordringer og videreudvikle på holdturneringen – og ikke kun være et udvalg der behandler protester. 

Dog er det ikke muligt at ændre reglerne midt i en sæson, men der arbejdes allerede aktivt med reglementet frem mod den kommende sæson med løbende møder ca. hver 3 uge her gennem første del af 2023.

Mvh.

Thomas Irving Pedersen, medlem af HU”

Badmintonbladet 🇩🇰 Per Damkjær Juhl

Læs også

Indonesia Open • Antonsen taber i 3 sæt til den kommende verdensetter på ranglisten!

En meget kommunikerende (😤⚡️🔥💪🏻) Antonsen taber 9-21/21-12/14-21 på 71 minutter til Shi Yu Qi. Men …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.