Michael Kjeldsen. Foto: @ Tine Bay

Højbjerg: Forskellighed giver styrke

Loading

Dansk holdbadmintons flagskib Badmintonligaen nærmer sig sæsonens højdepunkter – semifinaler, bronzekamp og finalen om guld og sølv. I den forbindelse har Højbjerg Badminton Klubs sportschef Michael Kjeldsen gjort sig nogle principielle betragtninger om ligaen og de fire hold i semifinalen – fire hold der gør tingene på hver deres måde, hvilket samlet set kan være udtryk for en styrke.

Michael Kjeldsen har været i badmintonsporten i mange år og kender derfor forholdene indefra:

Det er fire meget forskellige hold/klubber der mødes i semifinalerne i Badmintonligaen. I Højbjerg Badminton Klub er vi meget glade og stolte over at have kvalificeret os til semifinalenerne i Badmintonligaen. Holdturneringen er rygraden i Dansk Badminton og en af grundene til, at klubberne gør så meget, som de gør, for at få flere til at spille badminton og et vigtigt element for at udvikle de bedste badmintonspillere til nogle af verdens bedste spillere. Når elitespillerne så bliver rigtig gode, er holdturneringen måske ikke så vigtig for den enkelte spiller længere, men langt de fleste fortsætter dog i Badmintonligaen, der er en af verdens bedste ligaer.

Ser vi på de fire hold, tegner sig følgende billede:

1. Skovshoved
Ni danske topspillere. Klubben formår at give de bedste danske spillere nogle vilkår, som gør at de bliver ved med at deltage i en holdturnering, som vi alle elsker. Det er måske ikke det vigtigste for disse stjerner længere, men de synes stadig det er sjovt at deltage. Skovshoved har for ca. 10 år siden bestemt sig for, at de vil være den bedste klub i ligaen. Dejligt med sådanne mål. Herudover har klubben, og specielt træneren for holdet Henrik PK Rohde, været med til at skabe et træningsmiljø, hvor de bedste spillere stadig kommer i klubben samt et udviklingsmiljø for de unge, der for alvor er ved at finde sin plads. Vi glæder os til at spille imod det hold i semifinalen, imod nogle af de bedste spillere i verden.

2. Team Skælskør/Slagelse Kommune
Seks udlændinge og tre danske spillere. Klubben har de seneste 15 år haft et mål om at være blandt de bedste i Badmintonligaen og er den mest vindende klub i nyere tid med fire titler inden for de seneste 10 år. Klubben ligger et sted, hvor der ikke automatisk er mange badmintonspillere, men de der kommer får god træning og mange af talenterne udvikler sig til at kunne deltage på elitetræningen i Brøndby. Herudover får de en fantastisk oplevelse, når man i ligaen igen og igen spiller i Skælskør. Klubben er bygget op kommercielt og sponsorerne får noget for deres penge.

3. Vendsyssel Elite Badminton
Syv udlændinge og to danske spillere. Har siden Badmintonligaen blev skabt villet være med på højeste niveau i dansk badminton. Har kæmpet og fightet for at trække spillere til denne egn, hvor man traditionelt har udviklet mange dygtige spillere (bl.a. Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen). Men også et sted, hvor spillerne ret hurtigt er flyttet til Aarhus og derefter København til elitecentret i Brøndby. Alligevel har klubbens ledelse formået at skabe et grundlag for elitebadminton på kommercielt niveau. Både TSS og Vendsyssel har nogle af de mest professionelle set ups til ligakampene der findes, og det er altid en fornøjelse at komme på besøg både i Skælskør og i Vendsyssel.

4. Højbjerg
Otte danskere og en udlænding. Igennem et solidt værdisæt er klubben i en god udvikling. Vores sponsorer har specielt hjulpet til med at sikre, at vi har fået nogle pladser besat med vindere. Egen avl er vores mål for udvikling, og vi har kunnet holde på egne spillere, således at de ikke længere bare flytter til københavnske klubber, når de bliver rigtig gode. Herudover har vi endda også trukket Anders Skaarup Rasmussen tilbage til Højbjerg. Vi vil gøre tingene bedre og bedre i de kommende år.

Pressemeddelelse fra Højbjerg Badminton Klub

Læs også

Badmintonligaen: Sådan stiller holdene op til sjette runde

Opstillingerne til sjette runde i Badmintonligaen er nu klar. Runden spilles mandag kl. 19.00, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.