Jan Ø. Jørgensen møder i dag den unge indoneser Jonathan Christie. Foto @ Annette Vollertzen

Lee Chong Wei overhaler Jan Ø. Jørgensen

Loading

Næsten otte måneder lå Jan Ø. Jørgensen som verdens næstbedste badmintonspiller i herresingle. Da verdensranglisten torsdag blev opdateret, var danskeren skubbet fra anden- til tredjepladsen af Lee Chong Wei.

Lee Chong Wei har været helt ustyrlig de seneste måneder, og malaysieren har vundet tre Superseries og en Grand Prix Gold-turnering i træk. I sidste uge vandt en velspillende Lee Chong Wei Malaysia Masters og skaffede sig på den måde 1.186 flere point end Jan Ø. Jørgensen.

– Selvfølgelig vil jeg da hellere ligge nummer to. Men så længe jeg er blandt de fire øverste, er jeg tilfreds. Jeg går nemlig benhårdt efter at få en semifinale-seedning ved OL, og skal det lykkes, skal jeg være placeret i top-4, siger Jan Ø. Jørgensen til BT.

Jan Ø. måtte melde fra til Copenhagen Masters mellem jul og nytår på grund af sygdom i familien, men han har godt gang i træningen i det nye år. Snart er det tid til DM i Århus fra 4. – 7. februar, hvor Jan naturligvis er topseedet.

– Jeg vandt turneringen i fjor og håber på en gentagelse. Herefter gælder det All England og EM. Det er store opgaver. Jeg er forsvarende Europamester, og vil  også rigtig gerne genvinde den titel, siger Jan Ø. Jørgensen.

Den første internationale opgave bliver German Open i begyndelsen af marts, og All England kommer umiddelbart lige efter.

Viktor Axelsen ligger iøvrigt fortsat nummer seks på verdensranglisten, hvor Hans-Kristian Vittinghus sidder fast på en 26.-plads. Se de opdaterede verdensranglister i badminton.

 

Læs også

Et plaster på såret for danske spillere: Får protected ranking

De to skadede danske spillere Jan Ø. Jørgensen og Joachim Fischer får lidt at trøste …