Hvor stor er badminton?

Loading

På Twitter har sportsjournalist Henrik Fallesen fra TV2 udtalt, at Caroline Wozniacki uden tvivl er en af Danmarks største sportstjerner. Og så spørger han, om andre kan måle sig med hende. Thor Jensen svarer længere nede i strømmen af Twitter-kommentarer.

Ellers bliver mange nævnt – Allan Simonsen, Wilson Kipketer, Ulla Strand (badminton), Erland Kops (badminton), Paul Elvstrøm (sejlsport), Thomas Bjørn, Hans Nielsen og Ole Olsen (speedway), Tom Kristensen, Anja Andersen, Mette Jacobsen, Morten Andersen, Knud Lundberg (håndbold, basketball og fodbold), Eskild Ebbesen……osv osv.

Hvordan måler man præstationer fra forskellige sportsgrene op imod hinanden? På sportens globale udbredelse i antal udøvere? På den sum penge, udøveren tjener/vinder. På timer og opmærksomhed i medierne? Med europæiske, asiatiske, nordamerikanske eller afrikanske øjne. Verdensdelenes størrelse mht befolkning sammenholdt med deres interesse for den enkelte sportsgren? På sportsstjernens udstråling og medietække? På den sum penge, der er i den enkelte sportsgren?

Den diskussion bliver vi aldrig enige om.

Men vi kan sikkert her i dette forum blive enige om, at badmintonherrernes Thomas Cup sejr i 2016 burde have været med i udvælgelsen af de allerstørste sportsresultater i 10’erne. De kom endda ikke med blandt de 10 største!

100.000 badmintonspillere i Danmark mod fx Japans ca 8-9.000.000! Hvor mange badmintonudøvere er der mon i Indonesien, Kina, Indien, Malaysia, Thailand, Korea……er der nogen, der har et cirka tal på det?

Op til Thomas og Uber Cup i Aarhus den 16.-24. maj har Badminton Danmark, DGI og alle vi andre en enorm opgave med at gøre alle andre opmærksomme på begivenhedens størrelse.

Så……kom gerne med nogle tal. Tak!

Per Damkjær Juhl

Læs også

FZ FORZA Nantes International • 3 x Guld!

FZ FORZA Nantes International Challenge 2024 • 3 🇩🇰Finaler ➡️ 3 x🏆 og 1 x🥈‼️🍾🥂⭐️ …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.