Alexandra Bøje og Mathias Bay-Smidt. Foto @ Tine Bay

Useedet dansk par stryger til tops i Tjekkiet

Loading

Det blev til en flot finalsejr for useedede Mathias Bay-Smidt og Alexandra Bøje ved Czech Open.

Mathias Bay-Smidt og Alexandra Bøje var i den grad undertippede, da de i går var oppe mod de fjerdeseedede franskmænd Bastian Kersaudy og Lea Palermo. Det danske par er nummer 61 i verden, mens det franske er nummer 50. Dette ændrede dog ikke på, at danskerne hev en flot sejr hjem. Undervejs i turneringen har de endda også besejret et andet fransk par, nemlig de topseedede Ronan Labar og Audrey Fontaine.

I første sæt af dagens finale var det ellers det franske par, der var klart i teten, hvorfor det blev til et stort dansk nederlag på 12-21. Det danske par fik dog vendt kampen på hovedet i andet sæt, hvor de var helt suveræne og vandt 21-8. Tredje sæt blev en lige affære, men det lykkedes til sidst Bøje og Bay-Smidt at vinde 21-18. Bay-Smidt havde dette at sige efter kampen:

– Kampen bølgede meget frem og tilbage med momentum, og den primære årsag til det var, at den ene side var hurtigere end den anden, så det var svært at holde opspilningerne og løftene inde på banen. Det havde begge par svært ved, og jeg tror det er forklaringen på de overlegne sætsejre i første og andet sæt. For da vi ikke kunne spille stor bane imod dem, var de gode til at få lukket forbanen ned. Og det var også det, vi lykkedes med i andet sæt. Da vi vidste vi ville ende på den gode side efter opholdet i tredje sæt, tænkte vi hele tiden på at bevare roen fra starten af sættet, og bare holde os til taktikken med at få blokket en masse bolde til nettet.

Turneringen viste også, at den tilbagevendte japaner Kento Momota i den grad er tilbage i omdrejninger. Han sikrede sig således denne titel i suveræn stil, og dette gør det til hans anden europæiske titel i træk.

Resultater fra Czech Open

Læs også

Italian International: Tre danske damer er klar til at kæmpe om guld

Et hav af danskere var lørdag i aktion ved Italian International, men da dagen var …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.