Hvorfor er der holdrunde i uge 8?

Loading

Af Henrik Correll, Badminton Roskilde.

I Danmark er der 20 kommuner hvor skolernes vinterferie ligger i uge 8. I de sidste 18 år hvor jeg har spillet i badminton i Roskilde, har det været en udfordring at stille hold i denne holdrunde. Rigtig mange af vores holdspillere kan være på vinterferie da:

• De er unge spillere mellem U17 og 20 år, som enten går i folkeskolen eller på en ungdomsuddannelse som har ferie i uge 8
• De er ældre end 20 år men har yngre søskende der har ferie i uge 8 og vil gerne med familien på vinterferie
• De er ældre end 30 år og har børn der går i skole og har ferie i uge 8

Som konsekvens så har mange spillere igennem tiderne skulle overtale deres forældre til, at tage lidt tidligere hjem fra vinterferie for at kunne nå at spille om lørdagen – men det kan vel ikke være meningen!!!

Som et andet eksempel havde jeg en ung spiller, der i start tyverne skulle være træner. Han sagde i kontraktdialogen, at han rigtig gerne ville have lov til at være væk i holdrunden i uge 5 (der var skitur med universitetet), da han aldrig havde været på skiferie med sit gymnasium på grund af sammenfald mellem vinterferie og holdrunde.

Hvorfor holdes der fast i holdrunde i denne weekend, når Badminton Danmark ved det er et problem. Eller hvorfor laver man i danmarksserien og i divisionerne i det mindste ikke en reglen som imødekommer problemet ligesom man gør i Sjællandskredsen?

Følgende er et udklip fra reglerne i Sjællandskredsen.

Runden i uge 8
Husk, at i forbindelse med kampene i weekenden slut uge 8, kan udeholdet kan kræve en kamp flyttet til en hverdag – en spilledag som i så fald fastlægges af hjemmeholdet, og som skal være i uge 9 eller 10.


Begæring om flytning skal sendes direkte til modstanderens holdleder senest 1. februar, med kopi til administrationen på holdturnering@badmintonsj.dk

Overskrides denne dato, kan hjemmeholdet afvise en flytning.

Er Roskilde den eneste klub der har problemer i denne runde og hvad skal man gøre for at få ændret reglerne, så klubber der bor i kommuner med vinterferie i uge 8 bliver stillet lige med andre klubber med vinterferie i uge 7.

Læs også

Indonesia Open • Antonsen taber i 3 sæt til den kommende verdensetter på ranglisten!

En meget kommunikerende (😤⚡️🔥💪🏻) Antonsen taber 9-21/21-12/14-21 på 71 minutter til Shi Yu Qi. Men …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.