US Open optakt: Hvor er Kento Momota?

Loading

I dag starter Yonex US Open 2017. En turnering, der har dannet rammerne for store comebacks i de sidste to år. I 2015 gjorde Lee Chong Wei comeback ved at vinde turneringen efter sin et år lange karantæne, og i 2016 vandt Mathias Boe og Carsten Mogensen turneringen efter, at Carsten Mogensen havde været ude i knap fem måneder efter en hjerneblødning. I år var der lagt op til endnu et comeback, men hovedpersonen ser ud til at mangle.

Efter knap et års karantæne gik japanske Kento Momota i sidste uge hele vejen til finalen ved Canada Open. Her måtte han imidlertid se sig slået af sin landsmand, Kanta Tsuneyama. Det var Kento Momotas første nederlag i en finale på seniorniveau. I denne uge havde han chancen for at få revanche ved US Open. Dog ser det ud til, at revanchen må vente.

22-årige Kento Momota er ingen steder at finde i dagens program fra US Open. Årsagen er, at Kento Momota ikke er højt nok rangeret til at få en plads i turneringen. Dog byder herresinglerækken endnu på nogle store navne som Lee Hyun Il, Tien Minh Nhuyen og H.S Prannoy. I mixeddoublerækken bør man også holde øje med den nye koreanske konstellation Choi Solgyu og Chae Yoo Jung.

Dagens kampe ved US Open 2017

Damesingle er den eneste række med dansk deltagelse. Syvende-seedede Natalia Koch Rohde og useedede Sofie Holmboe Dahl er kommet i hver sin halvdel. Natalia Koch Rohde ligger i samme halvdel som Vendsyssels første damesingle, Beiwen Zhang, der også er første-seedet i turneringen. Online Bonuskoder.

Første runde starter i dag klokken 15.30. Her møder begge piger spillere, som de ikke tidligere har mødt. Sofie Holmboe Dahl møder indiske Reshma Karthik, der ligger 51 pladser lavere end danskeren på verdensranglisten. Nummer 39 på verdensranglisten, Natalia Koch Rohde, må ligeledes – hvis man kun kigger på verdensranglisteplacering – anses som favorit i sin kamp mod canadiske Brittney Tam, der ligger hele 97 pladser lavere end danskeren.

Fra lørdag nat kan de resterende kampe følges på TV2 sport.

Scott Evans ude af US Open
I sidste uge var der Canada open i Calgary, hvor mange europæiske spillere deltog. Heriblandt Scott Evans, der op til de to turneringer i Nordamerika (red. Canada Open og US Open), havde haft en rigtig god træningsperiode.

– Jeg fik en skade seks dage før, at jeg drog af sted mod Canada, efter at have haft en fremragende træningsperiode på syv uger. Det var en kæmpe skuffelse for mig, men disse ting sker. Jeg gjorde alt for at blive klar, men jeg havde for meget smerte til at kunne vinde min første runde.

Læs også

Søgaard før sidste turnering sammen: Det er om at give den en ekstra skalle

I gårsdagens artikel fortalte Frederik Søgaard BadmintonBladet om det nye samarbejde med David Daugaard. I …

4 Kommentarer

  1. Mon han er på casino

  2. Han er simpelthen ikke højt nok placeret på verdensranglisten til, at han kunne komme ind i denne turnering. Han ville gerne have spillet den, men kunne altså ikke.

  3. Han er nr 12 på reservelisten. Pga HS er en 64-lodtrækning er der ikke kvalifikationsturnering.

  4. Dejligt, badminton 🔎 tilbage, så har vi lige en aftale lørdag og søndag 😉 😎

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.