Hvad byder fremtiden på for Lee Chong Wei?

Kan Lee Chong Wei undslippe dopingstraf?

Loading

Så blev det D-dag for Lee Chong Wei. Badmintonstjernen er rejst til Oslo for at overvære testen af hans B-prøve  idag onsdag. Men kan han slippe for straf, selvom B-prøven er positiv?

Jurisk bistand
Det malaysiske badmintonforbund har hyret en international topadvokat med speciale i sport til at rejse med Lee Chong Wei til Norge. Hvor vidt denne juriske kapacitet har gravet sig gennem BWF’s reglementer vides ikke. Men i følge den velunderrettede malaysiske avis, The Star, har Lee Chong Wei måske en mulighed for at slippe for en dopingdom.

Ikke præstationsfremmende
Det medikament, som Lee Chong Wei er testet positiv for, er dexamethasone. Det er et anti-inflammatorisk præparat, som ikke er præstationsfremmende. Det bliver blandt andet anvendt til at restituere ovenpå en skade. Lee Chong Wei havde været skadet op til VM i København.

Fritagelse for straf
I BWF’s Anti-doping regulativer, paragraf 10.4 står følgende: Hvis en spiller kan gøre rede for, hvordan et ulovligt middel er blevet indtaget, uden at det har haft til hensigt at være præstationsfremmende, så kan straffen blive nedsat til en reprimande.

Det vil kræve, at Lee Chong Wei og hans stab kan tilvejebringe veldokumenterede beviser for hans uskyld.

Kilde: The Star

Læs også

Lee Chong Wei vil fritages fra kravene i den nye struktur

Lee Chong Wei er ikke tilfreds med de nye skærpede krav til topspillerne. Han beder …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.