De unge damesingle-spillere under pres ved EM

Loading

I 2012 satte Badminton Danmark projektet ”Damesingle 2016” i værks, som gerne skulle resultere i en damesingle, der kan begå sig i verdenseliten. Specifikt blev målet om en EM medalje i 2016 hæftet til projektet. Derfor har de danske piger, der deltager i næste uges EM, et lidt større pres på sig end normalt. Lodtrækningen har dog været udmærket for specielt Anna Thea Madsen, som går ind til turneringen med selvtilliden i orden efter en nylig turneringssejr.

Anna Thea Madsen med gode EM-minder
Anna Thea Madsen har fået en fin lodtrækning, idet hun først kan stå over for den topseedede Carolina Marin i en eventuel finale. Spanieren går dog ikke længere ind til turneringen som nummer et i verden, da hun i denne uge bliver overhalet af thailænderen Ratchanok Intanon. Undervejs kan den unge dansker dog blandt andet møde den 4-seedede Karin Schnaase i kvartfinalen, som hun har en helt lige statistik mod.
Anna Thea er desuden formstærk, da hun lige har vundet sin anden internationale titel ved Finnish Open og også vandt sine kampe ved EM for hold i år. Hun har derudover gode minder fra EM, da hun vandt en meget overraskende EM-sølvmedalje i 2014. Hun er dog faldet lidt på verdensranglisten i den seneste periode. I marts 2015 var hun helt oppe som nummer 34, men efterfølgende er hun faldet noget ned på listen og er aktuelt nummer 54.

Læs også: Lodtrækningen til Europamesterskaberne i Frankrig

Natalia Koch Rohde kan se frem til muligt danskeropgør
I samme lodtrækningshalvdel som Anna Thea er Natalia Koch Rohde, som kan møde Schnaase allerede i ottendedelsfinalen. Hun har en gang før mødt tyskeren, som hun vandt over i Italian Open. Netop turneringen i Italien endte hun med at vinde efter at have slået flere topspillere undervejs. Derefter kan der stå danskeropgør på menuen, idet hun kan rende ind i Anna Thea. Nathalia Rohde er relativt formstærk, da hun for ganske nylig opnåede en kvartfinaleplads ved Finnish Open. Hun er aktuelt nummer 52 i verden, og hendes bedste placering var i januar, hvor hun var oppe som nummer 43.

Line Kjærsfeldt går ind til EM som nummer 25 i verden
Line Kjærsfeldt har fået en blandet lodtrækning, idet hun står til at møde den svageste af de seedede Linda Zetchiri i kvartfinalen, men allerede kan møde Carolina Marin i semifinalen. Hun bankede Zetchiri ved EM for hold i år, men har ellers tabt et par gange til hende. Danskeren har leveret fine resultater over en længere periode, og i sidste uge opnåede hun sin indtil videre flotteste placering på verdensranglisten med en plads som nummer 25. I den periode har hun blandt andet vundet DM. Hun er ydermere sikker på at kvalificere sig til OL. Formen er dog ikke helt i top, da hun lige er røget tidligt ud af Finnish Open.
EM sparkes i gang d. 26. april og her vil det vise sig, om de danske piger kan leve op til målsætningen og vinde en medalje.

Læs også

Thygesen efter endnu en fin sejr: Vores mål er en medalje

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen hentede en fin sejr i dagens andenrunde-kamp ved EM. Efter …