“Hvorfor har de så meget tøj på?”

Loading

“Make Badminton Great Again”

Afsnit II • Torsdag 10. februar 2022 • DR2
On demand fra kl 06.00 • Flow kl 21.00

Efter afsnit no I…….

Min kæreste er ret sent i sin tilværelse kommet sån’ nogenlunde tæt på badminton pga af sin yngste søns relative nylige indtræden i badmintonuniverset efter mange år på fodboldbanerne – og vores forhold.

Hun spurgte i forbindelse med første afsnit af “Make Badminton Great Again”……

….“Hvorfor har de så meget tøj på?”

Altså at spillerne i de gamle tv-klip ofte spillede iklædt striktrøjer og træningstøj.

Mit svar var:
“Jamen hallerne var sgu kolde i de gamle dage!”……

…….dengang i 70erne (og 80erne og sikkert også senere) i efterdønningerne på oliekrisen, samt et samfund, der var ikke var så rigt eller prioriterede isolering så højt.

Og så var det selvfølgelig også mode og cool at have på!Jeg husker, hvordan vi frøs i hallerne om vinteren og virkelig havde brug for træningstøjet, nogle gange næsten også en handske på den ene hånd (eller er det bare en selvopfundet myte?), og virkelig måtte varme grundigt op.

Jeg gætter på, at temperaturen i den gamle hal fra 1937 på Østerbrogade (som også vises i et ultrakort glimt i afsnit 1) i Kolding om vinteren var mellem 13-16 grader. Ja måske lavere.

Men hukommelsen er et særdeles fleksibelt og ikke særligt troværdigt organ. Måske maler jeg bare fortiden i gyldne og som nu kølige blå farver!

I dag er alle haller jo varme. I Vordingborg Badminton Klub er vi for længst holdt op med at have en klubdragt, altså en bluse med lange ærmer og en træningsdragt (hedder det i grunden stadig det?). Tidligere havde jeg indtil flere dragter liggende fra forskellige klubber og sæsoner. Temperaturen i vores gamle hal fra 1951, som er dårligt isoleret, ligger altid omkring 18-20 grader. Vi fryser ikke længere. Varmer heller ikke rigtig op længere, men går bare på banen og begynder på engelsk efter 10 minutter.

Når jeg af og til har en langærmet løbetrøje på, eller tights med halv- eller hellange ben på under mine shorts, så er det fordi det føles godt og jeg ønsker at svede. Måske tillige af hensyn til de gamle og stive ben, således at hele den slidte krop bliver rigtig varm og bevægelserne en smule mere fleksible.


Badmintonbladet.dk / Per Damkjær Juhl

Læs også

Malaysia Masters 2024 • Super 500 • D1

Dag 1. Tirsdagens kampe med danskere🇩🇰 • Onsdag spiller Kjærsfeldt, Busch & Vestergaard, Magnus Johannesen, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.