ET UNIKT BADMINTONJOB ER LEDIG

Loading

Bliv en del af et attraktivt badmintonmiljø

Badmintonlinjen på ISI Idrætsefterskole i Ikast har udviklet et unikt træningsmiljø for ambitiøse unge badmintonspillere. Nu får badmintontræneren, der brænder for talentudvikling, chancen for at søge den nye, ledige stilling på efterskolens badmintonlinje.

Inderst inde drømte unge Victor Svendsen fra Hjørring om at blive professionel badmintonspiller. Derfor valgte han at udfordre sig selv. Han rejste til Ikast, hvor nordjyden i skoleåret 2012-13 var elev på badmintonlinjen på ISI Idrætsefterskole.

“Efterskolelivet og hele badmintonmiljøet i Ikast fik på flere planer enorm betydning for mig. Det blev første skridt på vejen til at klare mig selv væk hjemmefra og de trygge, vante rammer. Her skulle jeg lære at tage ansvar for en række dagligdagsting. I en blød overgang, fordi der var sørget for alle basale ting, som god mad, skole og lektier passet ind i dag med badmintontræning, Før efterskolen brugte jeg rigtig, rigtig meget tid på at flytte mig efter tingene – i forhold til skole og kammerater i Hjørring og træning i Aalborg. Den del blev elimineret i Ikast, hvor alt er samlet ét sted. Fordi alle elementer af hverdagen foregår lige uden for døren, blev der også tid til at være social og lære at fungere i et fællesskab. Det var vigtig læring for mig.”

 

Træningsmæssigt blev Victor Svendsen del at hele badmintonmiljøet i Sport Campus Ikast-Brande. 

“Med to gange træning flere dage om ugen fik jeg et indtryk af, hvad det stiller af krav at satse på badminton. Og jeg var vild med det. Især at hele setuppet var skruet sådan sammen, at vi kunne nå det hele. Udenfor banen betød mit ophold, at jeg i dag i dagligdagen og afsted til turneringer ikke er afhængig af hjælp, fordi jeg har fået erfaringen i at klare mig selv, siger Victor Svendsen, der nu bor i København, spiller ligabadminton for Vendsyssel Elite Badminton i Frederikshavnfor den svenske klub Fyrisfjädern og er del af landsholdstræningen i Brøndby.

Så ja, jeg udlever lige nu min gamle drøm” konstaterer Victor Svendsen.

Redskaber til life skills

Samtidig er Victor også en af de omkring 300 badmintonelever, der siden skolens etablering for 16 år siden har tilbragt et år eller flere i talentmiljøet i Ikast. Her har de to badmintontrænere Malene Storm og tidligere ungdomslandstræner Casper Hansen i fællesskab opbygget en badmintonlinje med stor fokus på individuel udvikling. 

“Vi tilrettelægger et badmintonår, som skal bidrage til at modne spillerne – på og udenfor banen. Vores målsætning er, at de rejser herfra som dygtigere spillere på alle parametre. Og som mere afklarede i forhold til sig selv og deres personlige ambitioner. Vi ønsker at rådgive dem, guide og give dem redskaberne til at tage ansvar for deres egen træning. Det handler for eksempel om at introducere spillerne til life skills og indsigt i, at tingene ikke kommer af sig selv” siger Casper Hansen.

Det betyder blandt andet, at trænerne på ISI arbejder differentieret med spillerne i en udviklingsorienteret træning. 

“Vi tror på udvikling fremfor resultater. Vi er stensikre på, at udvikling på sigt fremmer resultaterne. Det betyder, at vi arbejder langsigtet med spillerne, selv om vi kun har dem her på skolen ien relativ kort periode.”

 

Sparring og samarbejde

Den strategi har vist sig attraktiv for mange spillere. På linje med blandt andet efterskolens samarbejde med den lokale badmintonklub, Ikast FS. 

Som badmintonunderviser på ISI bidrager man til samarbejdet med klubben for at sikre den rød tråd i elevernes træning

I dagligdagen, som del af en efterskole med seks linjeidrætter,opstår desuden jævnligt inspirerende sparring ogerfaringsudveksling på tværs af de forskellige sportsgrene. For både linjetrænerne og eleverne. Ligesom badmintonlinjen også på landsplan sparrer med andre ambitiøse badmintonmiljøer.

Hvert år optager efterskolen i Ikast i alt 215 elever. Heraf er de godt 22 badmintonspillere – både drenge og piger. Eleverne bor på efterskolen, hvor undervisningen foregår i en integreret, nybygget skoleafdeling. I det hele taget råder efterskolen over topmoderne faciliteterog med blot 400 meter til Ikast-Brande Arena opholder eleverne sig indenfor en særdeles overskuelig radius – i forhold til en indholdsrig og fokuseret hverdag med flere træningspas, skoleog lektier bliver der også tid til det vigtige sociale liv på en efterskole. 

 

Unik fuldtids-badmintonjob

Det liv og de mange facetter af spillernes dagligdag er ISI-badmintontrænerne også en del afsejre, nederlag, glæder, hjemve, lektier, grin og masser af oplevelser. En nærhed der er også en vigtig faktor for elevernes udvikling.

“Vores erfaring er, at netop det at stå på egne ben, tage ansvar for egen udvikling og komme ud af sin komfortzone bidrager positivt til spillernes udvikling” siger Casper Hansen.

Og netop nu er banen åben for som træner at blive del af det progressive badmintonmiljø i Ikast. 

 

Efter 16 år som lærer og badmintontræner har Malene Storm valgt at udfordre sig selv i nyt regi. Derfor er bolden i spil for en ambitiøs træner, der brænder for badminton og for udvikling af talenter – med vide rammer for nytænkning sammen med en høj grad af ansvar og frihed.

Du kan læse mere om stillingen på www.isi.dk

 

Læs også

Australian Open • Super 500 • 11.-16. juni 2024

LIVE på TV2 Sport fra kvartfinalerne fredag morgen kl 04.00…..og lørdag og søndag‼️🙏🏻✅🔝 Link til …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.