Indonesia Open: Marginaler afgjorde herresingle-finalen

Loading

Herresingle-finalen ved Indonesia Open stod mellem sidste års vinder Jan Ø. Jørgensen og den unge japanske singlekomet Kento Momota. Det var lidt overraskende at specielt Momota stod i finalen, men efter rigtig godt og solidt spil igennem turneringen har han på flotteste vis spillet sig frem til finalen. Meget overraskende røg de to kinesiske favoritter Lin Dan og Chen Long forholdsvist hurtigt ud af turneringen. Lin Dan tabte allerede i 1. runde til Tommy Sugiarto, mens Chen Long tabte i kvartfinalen til Kashyap Parupalli.

Favoritværdigheden lå hos den forsvarende mester Jan Ø. Jørgensen som inden opgøret også havde vundet 3 ud af 4 opgør over Momota, dog med Momota som vinder af det seneste opgør.
I starten af kampen startede Jan Ø. Jørgensen som lyn og torden og vandt det ene point efter det andet. Jan var foran med 11-5 ved opholdet i 1. sæt. Lige efter opholdet havde Momota en rigtig god stime og kom tilbage på 11-10. Derefter snørede Jan Ø. sækken og styrede resten af sættet. 1. sæt endte med en sejr til Jan Ø. på 21-16.

Intenst 2. sæt
I 2. sæt startede Jan Ø. også bedst og kom foran med 5-2. Derefter skiftede de to spillere til at få store stimer af point. Først gik Momota fra 2-5 til 10-5, og derefter vandt Jan Ø. seks bolde i træk og kom foran med 11-10 ved opholdet. I anden halvdel af sættet fulgtes de to spillere pænt ad, dog med et lille overtag til Jan Ø. indtil 16-14. Derefter tog Momota fire point i streg og kom foran med 18-14. En kendelse der fik en betydning for sættets udfald var ved stillingen 19-18 til Momota, hvor der blev dømt netfejl på Jan Ø. til stor utilfredshed for danskeren, som dermed mistede pointet og gav Momota 2 sætbolde. I 2. sæt endte med en sejr til Momota på 21-19.

Udsolgt
3. sæt blev aldrig rigtig spændende, og det så ud som om Jan Ø. hang noget med hovedet efter nederlaget i 2. sæt. Momota styrede løjerne, og Jan kunne ikke finde linjerne. Det blev en lille øretæve til danskeren i 3. sæt, da Momota vandt med hele 21-7. Dermed missede danskeren muligheden for at vinde den prestigefulde Indonesia Open for 2. år i træk.

Resultater fra Indonesia Open

/Anders Jensen/Badmintonbladet/

Læs også

Frederikke Nielsen blog: Sommer, sol og landsholdsfjer

Frederikke Nielsen er 15 år og spiller på det danske ungdomslandshold. Hun bor i Allerød …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.