Billede fra Danish Junior Cup 2014.

Anders Nielsen om Danish Junior Cup: Dette fantastiske koncept skal føres videre for enhver pris

Loading

Danish Junior Cup skulle have været holdt i marts 2019, men bliver nu afholdt i efterårsferien 2019. Anders Nielsen, der er Øst-repræsentant i Badminton Danmarks Hovedbestyrelse, fortæller om bevæggrundene hertil.

Danish Junior Cup handler om, at unge spillere tidligt snuser til at spille mod andre lande, og så har den et ry for at have en fantastisk stemning. Man har dog aldrig spillet holdkampene først, men at man gør dette i år, betyder, ikke det store:

– Det, at holdkampene kommer først, tror jeg gør, at man lærer flere mennesker at kende tidligt, som man ikke har set før. Dem kender man så til den individuelle turnering. Så det er ikke et problem at gøre det sådan.

Det unikke ved det nye koncept er desuden, at spillerne får lov til at se Denmark Open i løbet af de dage, Danish Junior Cup varer:

– Mange af de udenlandske spillere kan ikke se en turnering som Denmark Open, med mindre de skal ud og rejse for det. Så det tror jeg bliver en stor oplevelse for dem.

Nielsen slutter af med at sige, at det vigtigste for Østkredsene er at få stablet en event på benene, der kan matche de tidligere tiders fantastiske arrangementer:

– I 30 år har det været et fantastisk koncept, der er blevet udviklet, hvilket jeg også selv har oplevet ved at være tilstede af og til. Østkredsene vil således gerne fortsætte med at give de fantastiske oplevelser, dette koncept altid har givet folk. Det skal derfor føres videre for enhver pris, selvom den nuværende gruppe gerne gradvist vil sige, at nu har vi gjort vores, hvilket er helt fair efter 30 år.

U17- og U19-området

Så er der også U17- og U19-området, som der ligeledes arbejdes på:

– U19-området har ikke haft holdturnering før, så det er ikke oplagt, at de får en. Det, at U17-spillernes turnering var flyttet til august i år, betød, at holdturneringen ikke kom med. Måske kan vi dog alligevel få U17-spillerne med til Danish Junior Cup.

Han siger i denne forbindelse, at:

– Det nemlig er lidt synd, at U17-årgangen ikke er med, for så er de heller ikke ældre. Men om det er muligt at få dem med til Danish Junior Cup, tager vi, når det samlede koncept er på plads. Nogle interessenter vil således helt sikkert rejse spørgsmåplet i forhold til, om vi kan få dem med. Måske kan vi endda spille deres turnering som en B-turnering. Men alt det her er et åbent spørgsmål.

Danish Junior Cup løber af staben i efterårsferien 2019.

Læs også

India Open: Axelsen overvandt sin onde ånd

Viktor Axelsen og Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl har også spillet deres første kamp ved India …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.