Kan Indiens medaljehåb i herresingle holde formen helt til VM?

Loading

I en sport uden en off-season kan det være svært for spillerne konsekvent at nå weekendens kampe ved de mange turneringer i løbet af sæsonen. Topniveauet skal rammes mange gange i løbet af året, perioderne uden turneringer er korte og det ser ikke ud til at blive bedre i fremtiden.

Inden de Olympiske lege i Rio de Janeiro så Ratchanok Intanon fra Thailand ustoppelig ud. I foråret 2016 vandt hun tre Superseries turneringer i streg, India, Malaysia og Singapore Open. Men disse sejre kom muligvis for tidligt, og de så også ud til at sætte sine spor på hendes krop.

Kort inden legene havde hun kortvarigt været beskyldt for brug af ulovlige midler for at komme sine mange skavanker til livs. Resultatet blev, at det unge thailandske medaljehåb røg ud inden kvartfinalerne ved de Olympiske lege.

Indiske Srikanth Kidambi er tilbage

I Juni i år vandt det indiske herresingletalent, Srikanth Kidambi, to Superseries turneringer i streg. Sejrene ved Indonesia og Australia Open kom efter en svingende periode for inderen, og undervejs slog han store spillere som Jan Ø. Jørgensen, Son Wan Ho og Chen Long.

Men har Srikanth Kidambi ramt toppen for tidligt i forhold til VM i Glasgow i slutningen af August? Den unge inder har hidtil ikke været kendt for sin stabilitet, og tiden må vise, om han denne gang snyder os og rammer det samme imponerende niveau ved VM i Glasgow.

Men som det fremgår af ovenstående link, så har Indien efterhånden fået andre kort på hånden, når VM skal spilles i slutningen af August – især på singlesiden. Her kan nævnes 2016 OL-sølvvinderen P.V. Sindhu, Sai Praneeth og H.S. Prannoy. Sidstnævnte slog både Chen Long og Lee Chong Wei ud af Indonesia Open. Tiderne hvor det indiske håb stort set afhang af den meget populære Saina Newhal ser ud til at være omme.

 

Kilder:

www.firstpost.com

Læs også

Denmark Open: Verdensmesteren knækkede i tredje sæt

Inden kampen havde hallen været tavs, og det var tydeligt, at publikum ventede på Viktor …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.